Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel har stengt alle koronaavdelinger

Israelske helsepersonell skal hente en syk koronapasient, men antallet sykehusinnleggelser har falt drastisk. (Foto: MDA)
Det kommer nesten ingen nye koronapasienter til sykehusene.

Israel har nå stengt ned sine to siste gjenværende koronaavdelinger, ettersom smitten fortsetter å synke. Landet begynte å legge ned egne sengeposter til koronapasienter etter at vaksineringen begynte å bære frukter i form av stadig færre koronatilfeller, skriver Yedioth Ahronot.

De to siste gjenværende avdelingene på Hillel Yaffe medisinske senter i Hadera og Baruch Padeh medisinske senter i Tiberias stengte ned mandag 19. april. Resterende pasienter ble flyttet over til indremedisinsk avdeling.

Baruch Padeh var for øvrig sykehuset som behandlet Israels første alvorlig syke koronapasient. Den 38 år gamle bussjåføren Johnny ble smittet av en gruppe greske turister, men ble friskmeldt etter flere uker i respirator.

På toppen av pandemien opererte Hadera-sykehuset tre dedikerte koronaavdelinger, men den siste tiden har det ikke vært mer enn sju pasienter – i gjennomsnitt – som har hatt behov for medisinsk behandling.

– Jeg er glad for å kunngjøre at vi stenger ned den siste koronaavdelingen. Nå kan vi flytte personell til å takle det økende behovet ved våre avdelinger for indremedisin, som har vært underbemannet på grunn av pandemien, sier sykehusdirektør Mickey Dudkiewicz, som sier avdelingene kan åpnes igjen.

– Men jeg håper og tror at det ikke vil bli behov for det, sier direktøren.

Ziv medisinske senter i Safed sier kampen mot koronaen er vunnet.

– Vi har ventet på dette øyeblikket i over ett år. Jeg er glad for at vi kan returnere til våre normale rutiner og at vår kamp mot koronaviruset var suksessfull, sier professor Salman Zarka, leder ved sykehuset, og legger til:

– Jeg ønsker å takke vårt medisinske team som har jobbet utrettelig for å gi best mulig behandling til våre pasienter og jeg håper at vi aldri må åpne koronaavdelingene igjen, sier Zarka, drøyt 400 dager etter at de først åpnet.

Bare 93 nye smittetilfeller ble påvist mandag. Da pandemien var på toppen var det på det meste opp mot 10.000 nye smittetilfeller om dagen. Fortsatt er 308 personer innlagt på sykehus med koronasmitte, hvorav tilstanden er alvorlig for 187 av dem. Det er det laveste antallet pasienter siden juli 2020.

Til sammenligning var det hele 1200 alvorlig syke pasienter innlagt på sykehus i midten av januar, da pandemien var på sin høyde i Israel.

Tallet på innlagte og syke har sunket jevnt og trutt i takt med vaksineringen. Nesten alle som nå er innlagt på sykehus er uvaksinerte pasienter.

Her stenges koronaavdelingene ved Baruch Padeh-sykehuset i Tiberias etter over ett år.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart