Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Biden og Bennett diskuterte trusselen fra Iran

USAs president Joe Biden i møte med Israels statsminister Naftali Bennett fredag 27. august. (Foto: Det hvite hus)
President Biden sier det «finnes alternativer» hvis diplomatiet ikke lykkes.

Israels statsminister Naftali Bennett møtte USAs president Joe Biden i Det hvite hus fredag 27. august. Det var det første møtet mellom de to statslederne etter at Bennett ble valgt til statsminister i Israel tidligere i år.

Møtet skulle opprinnelig finne sted dagen tidligere, men ble utsatt på grunn av den spente situasjonen i Afghanistan. Bennett og Biden diskuterte flere temaer, men trusselen fra det iranske regimet stod øverst på agendaen.

Nylig varslet Israels forsvarsminister Benny Gantz om at Iran nærmer seg muligheten for å kunne utvikle atomvåpen. Samtidig sier det israelske forsvaret at de har mulige angrepsplaner mot det iranske atomprogrammet.

Etter møtet i Det hvite hus sa Bennett at både han og president Biden var fast bestemt på at Iran aldri må få tilgang på atomvåpen. Biden uttalte at han håpte på en diplomatisk løsning, men at de har «andre alternativer».

– Jeg er glad for at vi er enige i det målet. Våre ansatte vil jobbe tett sammen de neste dagene, ukene og månedene, sa Bennett etter møtet.

– Men vi har ikke mye tid. Dette haster og kan ikke utsettes, la han til.

Biden sa på en pressekonferanse før møtet at han og Bennett hadde fått god kontakt og at han hadde kjent alle israelske statsministere siden Golda Meir. Han så frem til et sterkt og personlig forhold også til statsminister Bennett.

– USA vil alltid være der for Israel. Det er et urokkelig partnerskap mellom våre to nasjoner, sa Biden i forkant av det drøyt 50 minutter lange møtet.

Etter møtet sa Bennett at det var et fruktbart og positivt møte.

– Det var et fantastisk møte, spesielt da vi var alene. Det var for det meste et arbeidsmøte. Det føltes som om vi hadde kjent hverandre i lang tid. Jeg møtte en leder som elsker Israel, som vet nøyaktig hva han vil og som er oppmerksom på våre behov, sier Bennett om møtet med president Biden.

Han skal også ha invitert Biden til Israel ved en senere anledning.

– Jeg inviterte presidenten til Israel etter at vi har overvunnet Delta-varianten, sier Bennett.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart