Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Egypt sendte giftgass inn Gaza-tunell, tre palestinere døde

En palestinsk mann jobber med en smuglertunell mellom Gaza og Egypt i 2015. (Foto: Abed Rahim Khatib/ Flash90)
Egypt har ødelagt mer enn 3000 tuneller langs sin grense mot Gazastripen.

Tre palestinere døde da det egyptiske militæret pumpet giftgass inn i en smuglertunell gravd fra Gazastripen og inn i Egypt, skriver Jerusalem Post.

I 2019 døde to palestinere og flere andre ble skadet da egyptiske soldater pumpet gass inn i en annen smuglertunell som strakk seg fra Gaza og inn i Egypt. Også i 2017 døde tre palestinere under lignende omstendigheter.

Egypt har ødelagt mer enn 3000 tuneller langs sin grense mot Gazastripen i løpet av de siste seks årene, ifølge en talsmann for det egyptiske forsvaret.

– I 2015 tok den egyptiske regjeringen en beslutning om å etablere en buffersone langs grensen [mot Gazastripen]. Disse tunellene ble brukt til å true Egypts nasjonale sikkerhet, inkludert infiltrasjon av terrorister, smugling av våpen, ammunisjon, varer, narkotika og kjøretøy, sier Tamer Al-Refai.

Mens de fleste tuneller langs grensen mellom Gazastripen og Egypt er bygget for smugling, er tunellene som er gravd inn på israelsk territorium bygget for å kunne angripe Israel. Det siste tiårene er flere titalls tuneller gravd fra Gaza og inn på israelsk territorium oppdaget og ødelagt. Israel har brukt sju milliarder kroner på en ny sikkerhetsbarriere langs Gaza-grensen, som blant annet skal forhindre de underjordiske angrepstunnelene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart