En palestinsk mann jobber med en smuglertunell mellom Gaza og Egypt i 2015. (Foto: Abed Rahim Khatib/ Flash90)

Egypt sendte giftgass inn Gaza-tunell, tre palestinere døde

Egypt har ødelagt mer enn 3000 tuneller langs sin grense mot Gazastripen.

Tre palestinere døde da det egyptiske militæret pumpet giftgass inn i en smuglertunell gravd fra Gazastripen og inn i Egypt, skriver Jerusalem Post.

I 2019 døde to palestinere og flere andre ble skadet da egyptiske soldater pumpet gass inn i en annen smuglertunell som strakk seg fra Gaza og inn i Egypt. Også i 2017 døde tre palestinere under lignende omstendigheter.

Egypt har ødelagt mer enn 3000 tuneller langs sin grense mot Gazastripen i løpet av de siste seks årene, ifølge en talsmann for det egyptiske forsvaret.

– I 2015 tok den egyptiske regjeringen en beslutning om å etablere en buffersone langs grensen [mot Gazastripen]. Disse tunellene ble brukt til å true Egypts nasjonale sikkerhet, inkludert infiltrasjon av terrorister, smugling av våpen, ammunisjon, varer, narkotika og kjøretøy, sier Tamer Al-Refai.

Mens de fleste tuneller langs grensen mellom Gazastripen og Egypt er bygget for smugling, er tunellene som er gravd inn på israelsk territorium bygget for å kunne angripe Israel. Det siste tiårene er flere titalls tuneller gravd fra Gaza og inn på israelsk territorium oppdaget og ødelagt. Israel har brukt sju milliarder kroner på en ny sikkerhetsbarriere langs Gaza-grensen, som blant annet skal forhindre de underjordiske angrepstunnelene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart