Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Farlige rømlinger er fortsatt på frifot

Politiet undersøker stedet hvor rømlingene kom seg ut av fengselet. Et hull i bakken viser stedet hvor de kom seg ut. Vakten i vakttårnet like bak skal ikke ha vært våken da de seks terroristene rømte fra fengslet. (Foto: Flash90)
Sikkerhetsstyrkene frykter de ekstremt farlige rømlingene vil utføre nye terrorangrep.

De seks palestinske terroristene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i det nordlige Israel natt til mandag 6. september er fortsatt på frifot. En foreløpig etterforskning antyder at rømlingene fikk hjelp fra utsiden. De skal først ha rømt til fots før de ble plukket opp av en bil rundt tre kilometer fra fengselet.

Det er uklart om alle seks ble plukket opp av en bil eller bare noen av dem.

Politiet, militæret og sikkerhetstjenesten Shin Bet er utplassert over hele landet og rundt 200 veisperringer er satt opp for å finne de ekstremt farlige rømlingene. Mesteparten av søket er satt inn i området rundt Beit She’an, som ligger nær Jordandalen og Vestbredden, etter at to mistenkte ble observert her gjennom overvåkingskameraer, skriver avisen Ha’aretz.

Sikkerhetsstyrkene er bekymret for at rømlingene vil prøve å flykte til nabolandet Jordan, eller forsøke å gjennomføre kidnappinger eller terror mot israelere. Forsvaret har styrket vaktholdet langs grensen mot Jordan.

Alle de seks er dømt eller mistenkt for terror. Fire av de seks var fengslet på livstid etter å ha deltatt i dødelige angrep mot israelere. Zakaria Zubeidi, en Fatah-aktivist og tidligere leder av al-Aqsa-martyrenes brigader, er en av rømlingene. Han stod blant annet bak et terrorangrep mot et valglokale i 2002 hvor seks sivile israelere ble drept.

Hvordan de seks klarte å rømme fengselet er enda ikke helt avklart, men de skal ha klart å gravd seg ut gjennom fengselets avløpssystem. Når de var på utsiden av fengselsporten har de gravd seg opp til overflaten. Det var et vakttårn like ved stedet hvor rømlingene gravde seg ut, men vakten sov da flukten skjedde.

Ha’aretz skriver at fengselet åpnet i 2004 og ble ansatt som svært sikkert, men tegningene til fengselet var publisert på nettet av arkitektfirmaet som tegnet det. Det er uklart om tegningene har bidratt til rømningen, men det israelske fengselsvesenet omtaler det likevel som et grovt sikkerhetsbrudd.

De seks terroristene klarte å rømme ut gjennom dette lille hullet like utenfor fengselsporten. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart