Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Politiet undersøker stedet hvor rømlingene kom seg ut av fengselet. Et hull i bakken viser stedet hvor de kom seg ut. Vakten i vakttårnet like bak skal ikke ha vært våken da de seks terroristene rømte fra fengslet. (Foto: Flash90)

Farlige rømlinger er fortsatt på frifot

Sikkerhetsstyrkene frykter de ekstremt farlige rømlingene vil utføre nye terrorangrep.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De seks palestinske terroristene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i det nordlige Israel natt til mandag 6. september er fortsatt på frifot. En foreløpig etterforskning antyder at rømlingene fikk hjelp fra utsiden. De skal først ha rømt til fots før de ble plukket opp av en bil rundt tre kilometer fra fengselet.

Det er uklart om alle seks ble plukket opp av en bil eller bare noen av dem.

Politiet, militæret og sikkerhetstjenesten Shin Bet er utplassert over hele landet og rundt 200 veisperringer er satt opp for å finne de ekstremt farlige rømlingene. Mesteparten av søket er satt inn i området rundt Beit She’an, som ligger nær Jordandalen og Vestbredden, etter at to mistenkte ble observert her gjennom overvåkingskameraer, skriver avisen Ha’aretz.

Sikkerhetsstyrkene er bekymret for at rømlingene vil prøve å flykte til nabolandet Jordan, eller forsøke å gjennomføre kidnappinger eller terror mot israelere. Forsvaret har styrket vaktholdet langs grensen mot Jordan.

Alle de seks er dømt eller mistenkt for terror. Fire av de seks var fengslet på livstid etter å ha deltatt i dødelige angrep mot israelere. Zakaria Zubeidi, en Fatah-aktivist og tidligere leder av al-Aqsa-martyrenes brigader, er en av rømlingene. Han stod blant annet bak et terrorangrep mot et valglokale i 2002 hvor seks sivile israelere ble drept.

Hvordan de seks klarte å rømme fengselet er enda ikke helt avklart, men de skal ha klart å gravd seg ut gjennom fengselets avløpssystem. Når de var på utsiden av fengselsporten har de gravd seg opp til overflaten. Det var et vakttårn like ved stedet hvor rømlingene gravde seg ut, men vakten sov da flukten skjedde.

Ha’aretz skriver at fengselet åpnet i 2004 og ble ansatt som svært sikkert, men tegningene til fengselet var publisert på nettet av arkitektfirmaet som tegnet det. Det er uklart om tegningene har bidratt til rømningen, men det israelske fengselsvesenet omtaler det likevel som et grovt sikkerhetsbrudd.

De seks terroristene klarte å rømme ut gjennom dette lille hullet like utenfor fengselsporten. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart