Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Her pågriper politiet Mohammed al-Arida etter at han har vært på rømmen siden 6. septemer. (Foto: Politiet)

Fire av seks rømlinger er pågrepet

Samtidig fortsetter jakten på de to siste terroristene som rømte fra fengsel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fredag kveld ble to av de seks palestinske terroristene som natt til mandag 6. september rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Nord-Israel pågrepet. De to ble pågrepet i byen Nasaret etter at de letet etter mat i søppelcontainere.

Etter pågripelsen sendte terrorister på Gazastripen en rakett mot Israel, men den ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome og gjorde ingen skade.

Lørdag morgen ble to nye rømlinger pågrepet, inkludert den beryktede lederen Zakaria Zubeidi, som blant annet var involvert i et terrorangrep mot et valglokale i Israel i 2002 hvor seks sivile israelere ble drept.

– De fant dem under en semitrailer, hvor de gjemte seg. Jeg så dem, de så redde ut, sultne og ydmyket, sier vitnet Yusuf Kahili til Times of Israel.

Sporsøkere fra det israelske forsvaret klarte å finne de to siste rømlingene ved å følge sporene deres helt fra fengselet. Til å begynne med mistenkte israelske myndigheter at rømlingene fikk hjelp fra utsiden, men lite tyder på at de har fått hjelp utenfra. Ingen av de pågrepne var bevæpnet da de ble arrestert, de hadde ikke tilgang på mat og virket ikke å ha en fluktplan.

Fortsatt er to av de rømte terroristene på flukt, men israelske myndigheter tror det bare er et spørsmål om tid før også de er tilbake bak lås og slå. En av av dem er Iham Kamamji, som er dømt til livstid i fengsel for drap på en israelsk tenåring i 2006, et drap han uttrykte stolthet over i rettssaken.

Yaquob Qadiri (t.v.) og Mahmoud al-Arida ble pågrepet 10. september etter drøyt fire dager på rømmen. (Foto: Politiet)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart