Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nå er alle rømlingene fengslet igjen

Den palestinske terroristen Iham Kamamji (i brunt) i retten i Nasaret bare timer etter at han ble pågrepet søndag 19. september. Han hadde da vært på rømmen i nesten to uker etter en fengselsflukt. (Foto: David Cohen/Flash90)
De to siste fengselsrømlingene ble pågrepet etter nesten to uker på rømmen.

Tidlig søndag 19. september ble de to siste fengselsrømlingene pågrepet i Jenin på Vestbredden. De hadde da vært på rømmen i nesten to uker, etter at de sammen med fire andre rømte fra et israelsk fengsel 6. september.

Selv om de ble pågrepet i Jenin, en by som har mange væpnede palestinske militser, møtte de israelske sikkerhetsstyrkene lite eller ingen motstand under arrestasjonene. Det overrasket israelerne, skriver Times of Israel.

– Jeg hadde forventet en ganske hard kamp. Jeg er overrasket over at det gikk så lett, sier en israelsk sikkerhetskilde som ikke er navngitt. Han sier samtidig at rømlingene trolig innså at de ikke hadde noen fluktmuligheter.

Væpnede palestinske terrorgrupper hadde advart israelske sikkerhetsstyrker om at de ville møte væpnet motstand hvis de gikk inn i Jenin for å arrestere rømlingene, men til slutt endte arrestasjonen uten at et skudd ble avfyrt.

Med arrestasjonen av de siste rømlingene, Iham Kamamji og Munadil Nafiyat, som begge er medlemmer av den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad, er en av de mest alvorlige fengselsfluktene i Israels historie over. Det var natt til mandag 6. september at seks palestinske sikkerhetsfanger klarte å rømme fra høysikkerhetsfengselet Gilboa i det nordlige Israel.

De to første ble pågrepet i byen Nasaret etter drøyt fire dager på rømmen. De ble oppdaget mens de lette etter mat i en søppelcontainer. Dagen etterpå ble to til funnet under en parkert semitrailer, «redde, sultne og ydmyket».

Kamamji ble arrestert i 2006 og dømt til livstid i fengsel for å ha kidnappet og drept den 18 år gamle israeleren Eliahu Asheri. I retten innrømmet Kamamji drapet på den israelske tenåringen og uttrykte stolthet over det.

Iham Kamamji og Munadil Nafiyat ble pågrepet i Jenin på Vestbredden etter nesten to uker på rømmen. (Foto: Shin Bet)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart