Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Overveldende støtte til Iron Dome-finansiering

Rakettforsvarssystemet Iron Dome kalkulerer banen på innkommende raketter og skyter ned dem som er på vei mot befolkede områder. Under Gaza-krigen i mai 2021 skjøt det ned flere hundre raketter, til en høy kostnad. (Foto: IDF)
420 amerikanske politikere vil hjelpe Israel med å fylle opp Iron Dome. Bare 9 stemte nei.

Representantenes hus i USA stemte med overveldende flertall for å støtte Israel med 8,6 milliarder kroner til å fylle opp rakettforsvarssystemet Iron Dome. 420 representater stemte for, bare 9 stemte imot finansieringen.

– Takk til medlemmene i Representantenes hus, demokrater og republikanere, for deres overveldende støtte til Israel og deres engasjement for landets sikkerhet, sier Israels statsminister Naftali Bennett.

Israel ba USA om over åtte milliarder kroner i nødfinansiering til å fylle opp Iron Dome igjen, etter 11 dager med krig mot terrorister på Gaza i mai. Rakettforsvaret kalkulerer banen på innkommende raketter og skyter ned dem som er på vei mot befolkede områder. Systemet er 90 prosent effektivt.

I løpet av krigen ble det avfyrt over 4300 raketter mot Israel og mange av disse ble skutt ned av rakettforsvaret. Hver gang Iron Dome brukes koster det flere hundretusen kroner. Dermed satt Israel igjen med en stor regning.

USAs utenriksminister Antony Blinken lovet at de ville hjelpe Israel.

Åtte demokrater, representantene Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Ayanna Pressley, Cori Bush, Andre Carson, Marie Newman, Jesus Garcia, Raul Grivalva og en republikaner, Tom Massie, stemte likevel imot.

Alexandria Ocasio-Cortez, som sammen med Tlaib, Omar, Pressley og Bush er en del av en en av de mest radikale demokratene, stemte opprinnelig nei, men hun endret sin stemme til passiv på tampen av avstemmingen.

Lovforslaget må til slutt gjennom Senatet for å bli endelig godkjent.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart