Hamas har dømt seks menn til døden. Her fra en parade i Gaza 4. oktober 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90 )

To dømt til døden for samarbeid med Israel

Hamas har dømt to palestinere til døden for angivelig å ha samarbeidet med Israel.

En Hamas-domstol på Gazastripen har dømt to menn til døden på grunn av anklager om at de har samarbeidet med Israel. Retten har bestemt at de to mennene fra Khan Younis og Rafah skal bli hengt, skriver Times of Israel.

Det er ikke kjent når dommen eventuelt vil bli fullbyrdet. To andre menn ble dømt til hardt straffearbeid, også de anklaget for samarbeid med Israel.

Hamas har tidligere holdt offentlige henrettelser av personer de anklager for å samarbeide med Israel. Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner har Hamas dømt 130 mennesker til døden siden 2007, 25 har blitt henrettet.

Henrettelsene har blitt kritisert av de palestinske selvstyremyndighetene, rivalene til Hamas, fordi de er gjennomført uten tillatelsen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Palestinsk lov sier presidenten må godkjenne fullbyrdelsen av enhver henrettelse, noe han ikke har gjort siden 2006.

Samtidig har de palestinske selvstyremyndighetene i Betlehem dømt en palestinsk mann til 15 års fengsel, fordi han forsøkte å selge eiendom til en jøde. I henhold til palestinsk lov kan salg av eiendom til jøder straffes med døden, men PA har ikke henrettet noen siden 2005, da fem mennesker ble henrettet.

Hamas forbereder galgen i forbindelse med en henrettelse på Gazastripen 2. oktober 2013. (Foto: Gaza Interior Ministry)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart