En kraftig eksplosjon ved en militærbase utenfor den syriske byen Hama. (Foto: Skjermdump video)
Israel har angrepet mange iranske mål i Syria. Her fra et angrep mot en militærbase utenfor den syriske byen Hama 29. april 2018. (Foto: Skjermdump video)

Israel skal ha bombet flere mål i Syria

Angrepet skjer få dager etter møtet mellom Naftali Bennett og Vladimir Putin.

Israelske helikopter skal ha truffet flere mål i Syria nær grensen mot Israel tidlig mandag morgen, ifølge rapporter i arabiske medier. Alle målene skal være tilknyttet den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, som har tette bånd til Iran. Både Iran og Hizbollah ønsker å forankre seg langs den syriske grensen, for å kunne utføre angrep mot Israel, skriver Times of Israel.

Det er ikke kommet meldinger om drepte eller skadde. Det israelske forsvaret har ikke kommentert påstandene, noe de sjeldent gjør.

Men Israel har gjennomført flere hundre luftangrep mot mål inne i Syria i løpet av landets borgerkrig, for å forhindre at det krigsherjede landet blir brukt av Iran til å frakte våpen til terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon.

Israel har også gjennomført flere luftangrep langs grensen mot Syria for å forhindre at Iran og Hizbollah forankrer seg militært langs landets grense.

Angrepet mandag morgen kommer bare dager etter at Israels statsminister Naftali Bennett møtte den russiske presidenten Vladimir Putin i Russland. I møtet skal Putin ha gitt Israel grønt lys til å fortsette luftangrepene i Syria.

Russland er en nær alliert av den syriske diktatoren Bashar al-Assad, de har soldater som opererer i Syria og de leverer også luftforsvaret til Syria – det samme luftforsvaret som forsøker å skyte ned israelske fly og missiler.

Under møtet skal Bennett og Putin ha blitt enige om å gjøre en rekke tiltak for å forhindre at israelske og russiske styrker skal havne i konfrontasjon.

Angrepet skjer bare få dager etter at Naftali Bennett og Vladimir Putin møttes i Russland. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart