NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Israelske F35-jagerfly i trening over det sørlige Israel. Nå skal de forberede seg på et angrep på Iran. (Foto: IDF)

Nå skal de trene på å angripe Iran

Israel starter forberedelsene til et angrep mot Irans atomprogram. Treningen kan ta over et år.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Politiske beslutninger og progresjonen til det iranske atomprogrammet gjør at det israelske luftforsvaret (IAF) i løpet av neste år vil begynne å trene på et mulig luftangrep mot atomanleggene i Iran, skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge beregninger vil en opptrening til et slikt angrep kunne ta minst ett år. Utenom behovet for oppgradert etterretningsinformasjon og forberedelse av ulike angrepsscenarioer, må IAF også endre på treningen, vedlikeholde materialet og skaffe en betydelig mengde deler til langdistanseflygninger.

– Vi endrer fokuset litt og fokuserer mer østover. Det handler om muligheten til å fylle drivstoff i luften, til å være isolert og under usikre forhold. Dette er ting som vi trener på hver eneste dag, så vi snakker ikke om å starte fra bunnen av, men snarere et skifte for å forbedre visse evner, sier Amikam Norkin, sjef i det israelske flyvåpenet.

Som MIFF har skrev tidligere har israelske politikere vedtatt å sette av 15 milliarder kroner til å forberede et angrep på det iranske atomprogrammet.

For å kunne gjennomføre et flyangrep mot Iran er Israel avhengig av å kunne tanke flyene i luften. Derfor har Israel bestilt nye Boeing KC-46 Pegasus fra USA. Her ser man en amerikansk F35 fylle drivstoff over California. (Foto: Wikipedia)

De siste månedene har israelske generaler omorganisert prioriteringene til å forberede troverdige angrepsmuligheter mot Iran. Skiftet kommer etter at Israel forlot sine militære forberedelser til et slikt angrep i 2016, flere måneder etter at Iran signerte en atomavtale med verdensmaktene. Da valgte det israelske forsvaret heller å ha hovedfokuset på andre utfordringer.

– Midtøsten er en kompleks arena hvor trusselbildet endrer seg til enhver tid. Utfordringene vi står overfor bare vokser og derfor trenger vi å være ett skritt foran fienden, sier lederen av flyvåpenet.

I det siste, etter at USA har fjernet en del av de økonomiske sanksjonene mot Iran, samtidig som det iranske regimet har fortsatt sitt atomprogram uten å returnere til forhandlinger, har israelske ledere igjen besluttet å planlegge for et mulig luftangrep mot Iran og satt av penger til formålet.

Det kan altså ta et år, eller enda mer, å forberede et militært angrep på Iran. I mellomtiden håper Israel at det vil finnes andre muligheter for å stanse eller bremse Irans marsj mot utviklingen av en atombombe.

Men også Iran forbereder seg på et mulig israelsk angrep. Blant annet utvikler de avanserte luftvernmissiler, som allerede er utplassert i land som Irak, Jemen og Syria. Målet er, blant annet, å kunne skyte ned israelske fly.

I tillegg har Iran utplassert droner i en rekke land i regionen, inkludert Irak og Jemen. Ifølge Israel Hayom skal disse dronene ha kapasitet til å nå Israel, til tross for at de er utplassert flere tusen kilometer fra landet.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart