Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi kan angripe Iran i morgen om nødvendig

Piloter poserer foran et israelsk F-35-jagerfly under en stor flyøvelse i Italia. (Foto: Det israelske forsvaret)
Det sier Tomer Bar, den påtroppende sjefen for det israelske luftforsvaret.

Israel kan gjennomføre et suksessfullt angrep på Irans atomprogram i morgen hvis det blir nødvendig. Det sier den påtroppende sjefen for det israelske luftvåpenet (IAF), generalmajor Tomer Bar, til israelske medier.

Bar, som tar over som leder for luftforsvaret i april, kan bli den som må gi ordre om et angrep på Irans atomanlegg, hvis de pågående samtalene i Wien i Østerrike mellom Teheran og verdensmaktene blir mislykket.

– Jeg må anta at det vil skje i løpet av min tid og mine skuldre kjenner allerede vekten av det ansvaret, sier påtroppende sjef for luftforsvaret.

På spørsmål om han tror Israel vil lykkes med å ødelegge Irans atomanlegg, sier Bar at han ikke vil sende israelske piloter over tusen kilometer fra Israel uten at de kan komme tilbake og si at «oppdraget er fullført».

Som MIFF har skrever tidligere ønsker det israelske forsvaret å bruke 13 milliarder kroner på å forberede et mulig angrep på iranske atomanlegg. Blant annet skal det investeres i nye tankfly, som Israel er avhengig av for å kunne gjennomføre en operasjon så langt hjemmefra. Israel ønsker å fremskynde leveringen av nye tankfly, men har angivelig fått avslag fra USA.

Et Boeing KC-46-tankfly tilhørende det israelske luftforsvaret. Israel ønsker seg flere slike tankfly. (Foto: Boeing)

Ifølge Bar skal Israel likevel ha det nødvendige materialet som trengs for å kunne gjennomføre et angrep i morgen, om det skulle ha vært nødvendig.

Bar sier også at han tror den neste krigen mot Hizbollah på den nordlige fronten mot Libanon vil bryte ut så fort Israel angriper iranske atomanlegg. Hizbollah er en forlenget arm av Iran og vil brukes til å angripe Israel.

– Jeg må anta at Hizbollah-leder Hassan Nasrallah automatisk vil være all in. Han har i 30 år ventet på å få ordren og det er ingenting som tilsier at han ikke vil gå for full intensitet. Vi har forberedt oss på det, sier han.

Bar påpeker at det som kommer til å bli den tredje Libanon-krig ikke kan sammenlignes med de to første krigene. Israel er godt kjent med Hizbollah og deres kapasiteter og har utallige mål å angripe. En krig mot Hizbollah vil ikke bare involvere luftforsvaret, men også føre til en bakkeoperasjon.

– Kanskje de vil prøve å hente inn spesialstyrker eller skyte mot hjemmefronten, men vi er ikke lenger på den skalaen. Vi ønsker en klar seier denne gangen, på kortere tid og med færre tap av soldater, sier han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart