Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Her øver Iran på å angripe Israel

En missil avfyres i en større iransk militærøvelse kalt "Den store profeten 17" den 24. desember 2021. (Foto: IRGC)
Skal blant annet ha øvd på å angripe den israelske atomreaktoren Dimona.

Irans revolusjonsgarde (IRGC) avfyrte på julaften over et dusin bakke-til-bakke ballistiske missiler, ifølge det statlige iranske nyhetsbyrået IRNA. Utskytingen var en del av en fem dager lang øvelse, skriver Israel Hayom.

IRGC skal ha avfyrt 16 missiler i løpet av militærøvelsen som fant sted i en ørken sør i landet. Missilene het Emad, Ghadr, Sejjil, Zalzal, Dezful og Zolfaghar og skal ha en rekkevidde på mellom 350 til 2000 kilometer. Iran sier missilene kan nå amerikanske militærbaser i regionen, i tillegg til Israel.

Statlig iransk fjernsyn har publisert bilder fra øvelsen, hvor et mål som skulle etterligne Israels atomreaktor Dimona ble jevnet med jorden av flere missiler. Det ble også brukt droner og kryssermissiler under øvelsen.

– Denne øvelsen hadde et veldig klart budskap: En seriøs og ekte advarsel til det zionistiske regimet om å ikke gjøre noen feil, sier generalmajor Hossein Salami, leder av revolusjonsgarden, i et intervju med statlig TV.

Generalmajor Mohammad Hossein Bagheri, øverstkommanderende for Irans væpnede styrker, sier øvelsen var et svar på Israels «meningsløse trusler» mot Iran. Han viser til at Israel har truet med å stanse Irans atomprogram.

– Dette var bare en liten del av de hundrevis av missilene våre som kan treffe hvilket som helst fiendtlig mål samtidig, sier Bagheri om missiløvelsen.

Den iranske revolusjonsgarden har publisert dette videoopptaket av militærøvelsen, hvor man ser et simulert angrep på atomreaktoren Dimona:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart