En ung gutt testes for korona på en drive-in teststasjon i Jerusalem 5. januar 2022. Som bildet viser, testen kan være ganske ubehagelig. For andre dag på rad er det registrert rekordmange smittetilfeller. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Rekordmange smittetilfeller for andre dag på rad

Torsdag er det registrert over 16.000 nye smittetilfeller i Israel.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

For andre dag på rad er det registrert rekordmange smittetilfeller i Israel. Det er den svært smittsomme omikron-varianten som driver smittebølgen.

Det ble registrert 16.115 nye smittetilfeller onsdag, det høyeste antallet på en dag siden starten på pandemien. Den forrige rekorden ble satt dagen før med 12.554 smittetilfeller. Før det var rekorden 11.3545 smittetilfeller fra 2. september 2021, da det var en stor bølge med Delta-varianten i Israel.

Statsminister Naftali Bennett advarte søndag om at Israel trolig ser 20.000 daglige smittetilfeller i løpet av uka og kanskje så mye som 50.000 daglige smittetilfeller på høyde av denne smittebølgen, skriver Times of Israel.

Omikron, som først ble oppdaget i Sør-Afrika, er tilsynelatende langt mer smittsom enn tidligere varianter av koronaviruset, men forårsaker færre tilfeller av alvorlig sykdom og død – spesielt blant vaksinerte personer.

Men fordi flere smittes øker også sykehusinnleggelsene. Helsemyndighetene sier det nå er 134 pasienter som er alvorlig syke med korona på israelske sykehus. Tilstanden er kritisk for 51 av dem. For en uke siden var det bare 91 pasienter som var alvorlig syke. De aller fleste som nå er innlagt på sykehus med alvorlig sykdom er uvaksinerte, ifølge israelske myndigheter.

Det er likevel langt unna antallet innleggelser under den største bølgen med Delta-varianten. Da var det opp mot 1200 alvorlig syke. Eksperter har advart Bennett om at det kan bli like mange innlagt også i denne bølgen.

Rundt 63% av Israels totale befolkning har tatt to doser med vaksine, mens rundt 46% av befolkningen har tatt tre doser. Israel har også begynt med en fjerde dose til personer over 60 år og personer med svekket immunforsvar. Siden pandemien startet i mars 2020 har 8253 israelere dødd av korona.

Til tross for rekordmange smittetilfeller skal Israel fra og med søndag åpne grensene for turister igjen. Grensene ble i utgangspunktet stengt for å holde omikron ute, men nå er den uansett den dominerende varianten i landet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart