Tirsdag 18. januar ble det gjennomført en vellykket test av Arrow 3-systemet. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Suksessfull nedskyting av missil over atmosfæren

Israel gjennomførte en test som viste at landet kan stanse ballistiske missiler fra Iran.

Mens spenningen med Iran øker gjennomførte Israels forsvarsdepartement, det israelske forsvaret og US Missile Defense Agency en planlagt test med det avanserte missilforsvarssystemet Arrow 3, skriver Jerusalem Post.

Testen, som ble ledet av Israel Aerospace Industries i samarbeid med det israelske luftforsvaret, ble utført i det sentrale Israel og var en suksess.

– Med hvert skritt fremover, med hver utvikling, utstyrer vi staten Israel med evner til å forsvare seg mot kommende trusler. Våre systemer gir Israel friheten til å manøvrere strategisk, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Under testen oppdaget radaren til Arrow-systemet målet og overførte dataen til hovedkvarteret, som analyserte dataene, etablerte en forsvarsplan og avfyrte to avskjæringsmissiler som stanset målet som befant seg i eksosfæren, som er det øverste laget av jordens atmosfære.

– Denne vellykkede testen er en viktig milepæl for Israels operative evne til å forsvare seg mot eksisterende og fremtidige trusler i regionen, sier det israelske forsvarsdepartementet i en uttalelse. 

Arrow 3 skyter ned ballistiske missiler i atmosfæren. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)

Administerende direktør i Israel Aerospace Industries, Boaz Levy, sier systemet ble testet «i et utfordrende scenario» mot «fremtidige trusler». Med fremtidige trusler tenker man spesielt på ballistiske missiler fra Iran.

Systemet ble testet mot mål som ligner oppførselen til avanserte missiler som utvikles av Iran, så vel som fremtidige trusler Israel kan møte. Det kan for eksempel være en rekke ballistiske missiler på vei mot Israel på likt.

– Den suksessfulle testen av Arrow-systemet viser at Israel har et av verdens mest avanserte forsvarssystemer mot ballistiske missiler, sier Levy.

Israel og USA er bekymret for at Iran fortsetter å jobbe med både sitt atom- og ballistiske missilprogram, til tross for omfattende internasjonal kritikk.

Arrow 3 et et svært fleksibelt system som skal gi luftforsvaret mulighet til å avskjære ballistiske missiler mens de enda er utenfor jordens atmosfære. Systemet regnes som et av verdens beste på grunn av dets banebrytende teknologi. Arrow 3 er det eneste missilforsvaret som ikke bruker stridshoder, men avskjærer et innkommende missil ved å krasje inn i det.

Israle har et missilforsvar som består av flere lag. I tillegg til Arrow 3 har de Arrow 2, Davids Slynge og Iron Dome, som gjør at systemet gir en beskyttende paraply mot kort- og mellomdistanseraketter fra terrorgrupper på Gazastripen, i det sørlige Libanon og ved grensen mot Syria, i tillegg til forsvar mot mer sofistikerte langdistanseraketter fra land som Iran.

Her er en video som viser den suksessfulle testen av systemet:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart