Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Her skyter krigsskipet ned innkommende trusler

En rakett avfyres fra en Sa’ar-6-korvette for å avskjære en innkommende trussel. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Suksessfull test av det nye «C-Dome»-systemet.

Mandag 21. februar gjennomførte Israel en suksessfull test av et nytt maritimt luftforsvarssystem, som gjør at landets marine kan avskjære innkommende trusler fra Iran og deres støttespillere i regionen.

Det nye systemet har fått navnet «C-Dome» og er en maritim versjon av rakettforsvaret Iron Dome, som Israel har hatt stor suksess med på land. Systemet skyter ned raketter og andre trusler. «C-Dome» blir installert på Israels nye krigsskip, av typen korvett, som beskytter Israels kystlinje og offshorevirksomheten i Middelhavet, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Den suksessfulle testen simulerte en rekke innkommende trusler, som raketter, kryssermissiler og droner, sier forsvarsdepartementet.

– Systemet vi utvikler er en del av Israels flere lag med rakettforsvar, som gjør at vi kan forsvare oss mot iranske støttespillere i regionen og forsvare oss mot deres våpen, som stadig blir oppgradert. Vi fortsetter å være to steg foran våre fiender, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Den iransk-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah har ikke lagt skjul på at de ønsker å angripe de israelske gassfeltene i Middelhavet ved en fremtidig konflikt. Også den palestinske terrorgruppen Hamas på Gazastripen har truet med å angripe de israelske gassfeltene.

Under krigen mellom Hizbollah og Israel i 2006 traff en rakett fra Hizbollah et israelsk krigsskip, hvor fire israelske soldater ble drept.

Her kan du se en video fra testen av det maritime rakettforsvaret:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart