Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her skyter krigsskipet ned innkommende trusler

En rakett avfyres fra en Sa’ar-6-korvette for å avskjære en innkommende trussel. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Suksessfull test av det nye «C-Dome»-systemet.

Mandag 21. februar gjennomførte Israel en suksessfull test av et nytt maritimt luftforsvarssystem, som gjør at landets marine kan avskjære innkommende trusler fra Iran og deres støttespillere i regionen.

Det nye systemet har fått navnet «C-Dome» og er en maritim versjon av rakettforsvaret Iron Dome, som Israel har hatt stor suksess med på land. Systemet skyter ned raketter og andre trusler. «C-Dome» blir installert på Israels nye krigsskip, av typen korvett, som beskytter Israels kystlinje og offshorevirksomheten i Middelhavet, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Den suksessfulle testen simulerte en rekke innkommende trusler, som raketter, kryssermissiler og droner, sier forsvarsdepartementet.

– Systemet vi utvikler er en del av Israels flere lag med rakettforsvar, som gjør at vi kan forsvare oss mot iranske støttespillere i regionen og forsvare oss mot deres våpen, som stadig blir oppgradert. Vi fortsetter å være to steg foran våre fiender, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Den iransk-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah har ikke lagt skjul på at de ønsker å angripe de israelske gassfeltene i Middelhavet ved en fremtidig konflikt. Også den palestinske terrorgruppen Hamas på Gazastripen har truet med å angripe de israelske gassfeltene.

Under krigen mellom Hizbollah og Israel i 2006 traff en rakett fra Hizbollah et israelsk krigsskip, hvor fire israelske soldater ble drept.

Her kan du se en video fra testen av det maritime rakettforsvaret:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart