Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Frankrikes president hardt ut mot apartheid-anklager

Den franske presidenten Emmanuel Macron besøker Vestmuren i Jerusalem den 22. januar 2020. (Foto: Shlomi Cohen/Flash90)
Avviser påstander om at det er apartheid i Israel.

Den franske presidenten Emmanuel Macron går hardt ut mot Amnestys anklager om at det finnes apartheid i Israel. I en tale som Macron hadde skrevet til Council of Jewish Institutions in France (CRIF) understreket den franske presidenten også bekymring over resolusjoner i FN som prøver å fjerne jødenes tilknytning til Jerusalem.

– Jerusalem er det jødiske folks evige hovedstad, det vil jeg aldri slutte å si. Dette utelukker på ingen måte å anerkjenne og respektere andre religioners tilknytning til denne byen, sier Macron, som har vært i Jerusalem mange ganger, både som president og før han ble president.

– Å prøve å fjerne den jødiske tilknytningen til Jerusalem er uakseptabelt, akkurat som det er uakseptabelt at noen i rettferdighetens navn misbruker historisk skammelige termer for å beskrive staten Israel.

Macron viser til at organisasjoner som Amnesty International og Human Rights Watch har anklaget Israel for å være en apartheid-stat.

– Hvordan kan de snakke om apartheid i en stat hvor arabiske borgere er representert i regjeringen, i parlamentet, i landets lederskap og andre lederstillinger, sier den franske presidenten.

Mens Frankrike, Storbritannia, Australia, Østerrike, Tyskland, Tsjekkia, USA og andre land fordømmer Amnesty-rapporten, vil ikke Norge ta stilling:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart