Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

USA: – Iran er bare uker unna å kunne utvikle atomvåpen

Iran prøverskyter ballistiske missiler under en øvelse 15. januar 2021. Frykten er at disse skal bære atomvåpen. (Foto: Revolusjonsgarden)
En prosess som tidligere ville ta minst ett år kan nå gjøres på få uker. USA er bekymret for utviklingen.

Det hvite hus er bekymret over at Iran har akselerert sitt atomprogram. Mens man tidligere anslo at det ville ta den islamske republikken minst ett år å utvikle atomvåpen, kan de nå klare det bare i løpet av noen uker.

– Det bekymrer oss definitivt, sier pressetalskvinne Jen Psaki.

Kunngjøringen fra Det hvite hus kommer etter rapporter om at det er «svært liten sjanse» for en ny atomavtale med Iran. Forhandlingene om en ny atomavtale med Iran har pågått i månedsvis, men uten å lykkes.

Tiden det vil ta for Iran å utvikle atomvåpen handler om hvor raskt de vil klare å samle nok spaltbart materiale for et atomvåpen, hvis de velger å gjøre det. Denne prosessen har gått fra å ta minst ett år til å kun ta noen få uker, eller enda mindre tid, skriver Israel Hayom.

Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Eyal Haluta dro nylig til Washington for å diskutere situasjonen med sine amerikanske samarbeidspartnere.

USAs sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan understreker at USA deler Israels bekymringer om trusler mot deres sikkerhet, først og fremst fra Iran og iranske støttespillere i regionen, ifølge en uttalelse fra Det hvite hus.

Den israelske historikeren Benny Morris har skrevet om hvordan israelske ledere før eller siden vil stå overfor et umulig valg: Enten kan de, etter beste evne, bruke raketter og bomber for å ødelegge Irans atominstallasjoner, ellers så må de leve med at Iran får atomvåpen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart