Det israelske feltsykehuset i Ukraina åpnet tirsdag 22. mars og behandlet blant annet syke barn. (Foto: Sheba medisinske senter)

Israelsk feltsykehus behandlet 6000 ukrainere

Operasjonen er nå avsluttet etter seks uker.

Tirsdag 22. mars åpnet Israel som første land et operativt feltsykehus i Ukraina. Nå, etter seks ukers drift, avsluttes operasjonen. I løpet av den tiden har sykehuset behandlet 6000 ukrainere, skriver Times of Israel.

Feltsykehuset til 60 millioner kroner ble etablert ved en barneskole i byen Mostyska utenfor storbyen Lviv. 80 israelske leger og sykepleiere jobbet på sykehuset, som hadde 150 sengeplasser tilgjengelig. I tillegg til 10 utendørs telt ble også klasserom konvertert til sykehusavdelinger.

De fleste av de 6000 som fikk behandling på sykehuset var sivilpersoner som slet med å få hjelp av lokalt helsevesen, som er overbelastet som følge av den russiske invasjonen. Minst ett barn ble født på sykehuset.

Feltsykehuset skulle opprinnelig være operativt i en måned, men driften ble to ganger forlenget. Den israelske helseministeren Nitzan Horowitz besøkte feltsykehuset i april. Da takket han det medisinske personellet.

– Dere gir medisinsk behandling på høyeste nivå, med stor kompetanse og profesjonalitet under veldig tøffe forhold. Godt jobba, sa Horowitz.

Driften av feltsykehuset var et samarbeid mellom det israelske helsedepartementet, utenriksdepartementet og Sheba Medical Center. Den israelske regjeringen betaler regningen i samarbeid med jødiske organisasjoner og donorer. Sykehuset var oppkalt etter den tidligere israelske statsministeren Golda Meir, som ble født i Kyiv 1898.

En delegasjon på 80 israelske leger og sykepleiere har behandlet 6000 ukrainere. (Foto: Sheba)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart