Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk feltsykehus behandlet 6000 ukrainere

Det israelske feltsykehuset i Ukraina åpnet tirsdag 22. mars og behandlet blant annet syke barn. (Foto: Sheba medisinske senter)
Operasjonen er nå avsluttet etter seks uker.

Tirsdag 22. mars åpnet Israel som første land et operativt feltsykehus i Ukraina. Nå, etter seks ukers drift, avsluttes operasjonen. I løpet av den tiden har sykehuset behandlet 6000 ukrainere, skriver Times of Israel.

Feltsykehuset til 60 millioner kroner ble etablert ved en barneskole i byen Mostyska utenfor storbyen Lviv. 80 israelske leger og sykepleiere jobbet på sykehuset, som hadde 150 sengeplasser tilgjengelig. I tillegg til 10 utendørs telt ble også klasserom konvertert til sykehusavdelinger.

De fleste av de 6000 som fikk behandling på sykehuset var sivilpersoner som slet med å få hjelp av lokalt helsevesen, som er overbelastet som følge av den russiske invasjonen. Minst ett barn ble født på sykehuset.

Feltsykehuset skulle opprinnelig være operativt i en måned, men driften ble to ganger forlenget. Den israelske helseministeren Nitzan Horowitz besøkte feltsykehuset i april. Da takket han det medisinske personellet.

– Dere gir medisinsk behandling på høyeste nivå, med stor kompetanse og profesjonalitet under veldig tøffe forhold. Godt jobba, sa Horowitz.

Driften av feltsykehuset var et samarbeid mellom det israelske helsedepartementet, utenriksdepartementet og Sheba Medical Center. Den israelske regjeringen betaler regningen i samarbeid med jødiske organisasjoner og donorer. Sykehuset var oppkalt etter den tidligere israelske statsministeren Golda Meir, som ble født i Kyiv 1898.

En delegasjon på 80 israelske leger og sykepleiere har behandlet 6000 ukrainere. (Foto: Sheba)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart