Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Saudi-Arabia og Israel forbereder et stort diplomatisk møte

Forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia mykes opp. Flere israelere har allerede besøkt Riyadh. (Foto: Wikipedia)
Det er ventet et stort diplomatisk gjennombrudd i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia innen kort tid.

Saudi-Arabia og Israel forbereder et stort diplomatisk møte hvor man blant annet vil signere avtaler innen luftfart, landbruk, energi, medisin og forskning og teknologi, ifølge den israelske finansavisen Globes.

Det sunnimuslimske kongedømmet har allerede åpnet opp for at israelske forretningsfolk kan slippe inn i landet med deres israelske pass. For det meste dreier det seg om representanter og ledere i israelske teknologiselskaper, som er blitt invitert av saudiaraberne.

Dette er en dramatisk endring i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia og skjer etter at forbudet mot israelske pass ble opphevet av saudiarabiske myndigheter. Det gjør at israelske forretningsfolk nå enkelt kan få spesial-visa, som gir dem tilgang til å besøke landet.

Den siste tiden skal flere titalls israelske forretningsfolk benyttet denne historiske muligheten til å besøke Riyadh og andre saudiarabiske byer. Dette skal ha lagt grunnlaget for det kommende store diplomatiske møtet mellom den jødiske staten og det sunnimuslimske kongedømmet.

Mange saudiarabere ønsker også å komme til Israel for å promotere forretninger og møte den israelske teknologibransjen.

Abraham-avtalene har gjort at en rekke arabiske og muslimske land har normalisert forholdet til Israel. Mange har også håpet på at Saudi-Arabia, det største og mektigste muslimske landet i regionen, skal normalisere sitt forhold til Israel. Dette er et stort skritt i den retningen.

Det ble lenge antatt at Mohammed bin Salman (MBS) ville vente med nærmere tilnærming til Israel så lenge hans far kong Salman av Saudi-Arabia levde. Nå er det israelske observatører som har fått inntrykk av at dette er snudd på hodet. De tror MBS ønsker å normalisere forholdet til Israel raskere, mens kongen fortsatt lever. Dette håper han vil gi tiltaket mer legitimitet i befolkningen og i den muslimske verden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart