Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Saudi-Arabia og Israel forbereder et stort diplomatisk møte

Forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia mykes opp. Flere israelere har allerede besøkt Riyadh. (Foto: Wikipedia)
Det er ventet et stort diplomatisk gjennombrudd i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia innen kort tid.

Saudi-Arabia og Israel forbereder et stort diplomatisk møte hvor man blant annet vil signere avtaler innen luftfart, landbruk, energi, medisin og forskning og teknologi, ifølge den israelske finansavisen Globes.

Det sunnimuslimske kongedømmet har allerede åpnet opp for at israelske forretningsfolk kan slippe inn i landet med deres israelske pass. For det meste dreier det seg om representanter og ledere i israelske teknologiselskaper, som er blitt invitert av saudiaraberne.

Dette er en dramatisk endring i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia og skjer etter at forbudet mot israelske pass ble opphevet av saudiarabiske myndigheter. Det gjør at israelske forretningsfolk nå enkelt kan få spesial-visa, som gir dem tilgang til å besøke landet.

Den siste tiden skal flere titalls israelske forretningsfolk benyttet denne historiske muligheten til å besøke Riyadh og andre saudiarabiske byer. Dette skal ha lagt grunnlaget for det kommende store diplomatiske møtet mellom den jødiske staten og det sunnimuslimske kongedømmet.

Mange saudiarabere ønsker også å komme til Israel for å promotere forretninger og møte den israelske teknologibransjen.

Abraham-avtalene har gjort at en rekke arabiske og muslimske land har normalisert forholdet til Israel. Mange har også håpet på at Saudi-Arabia, det største og mektigste muslimske landet i regionen, skal normalisere sitt forhold til Israel. Dette er et stort skritt i den retningen.

Det ble lenge antatt at Mohammed bin Salman (MBS) ville vente med nærmere tilnærming til Israel så lenge hans far kong Salman av Saudi-Arabia levde. Nå er det israelske observatører som har fått inntrykk av at dette er snudd på hodet. De tror MBS ønsker å normalisere forholdet til Israel raskere, mens kongen fortsatt lever. Dette håper han vil gi tiltaket mer legitimitet i befolkningen og i den muslimske verden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart