Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel er et sterkt og pålitelig land

Naftali Bennett ble den første israelske statsministeren til å besøke Bahrain. (Foto: Haim Zach/GPO)
For første gang besøker en israelsk statsminister Bahrain. Trusselen fra Iran var øverst på agendaen.

Israel og andre land i regionen bør jobbe sammen mot deres felles utfordringer, som den iranske trusselen. Det sier Israels statsminister Naftali Bennett i et historisk besøk til Bahrain, skriver Jerusalem Post.

På spørsmål om tidspunktet for Bennetts besøk er relatert til Irans kjernefysiske samtaler i Wien, som snart ser ut til å nå en konklusjon, sier Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Alzayani dette:

– Vi ser alltid frem til å møte våre venner for å diskutere ulike spørsmål. Vi er veldig glad for at dette møtet finner sted. Vi ser frem til fruktbare diskusjoner og gode resultater, sier den arabiske utenriksministeren.

Bennett er den første israelske statsministeren som besøker Bahrain og hovedstaden Manama. Den israelske statsministeren sier det viktigste formålet med besøket er å diskutere deres felles trussel – Iran.

Mange sunnimuslimske land, spesielt i Gulfen, er i likhet med Israel bekymret for iranske atomvåpen. Det har skapt et tett bånd mellom Israel og flere arabiske land. Bahrain var også et av fire arabiske land som normaliserte forholdet til Israel gjennom Abraham-avtalen i 2020.

– Israel og Bahrain må håndtere store sikkerhetsutfordringer som stammer fra den samme kilden, den islamske republikken Iran. Iran destabiliserer hele regionen, sier Bennett og fortsetter:

– Vi forstår alle at vi står overfor de samme utfordringene, så hvorfor ikke samarbeide om å takle dem? Israel er et sterkt og pålitelig land.

I tillegg til å møte politiske ledere i Bahrain møtte Bennett også representanter for det jødiske miljøet i den lille øystaten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart