Røyk og flammer etter et israelsk luftangrep mot mål i Khan Younis på Gazastripen 5. august 2022. (Foto: Flash90)

Operasjonen mot Islamsk Jihad fortsetter

Det israelske forsvaret sier de er klare for en langvarig operasjon mot terrorgruppen. I natt ble 19 terrorister pågrepet på Vestbredden.

Det israelske forsvaret fortsetter lørdag operasjonen mot den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad på Gazastripen. Minst 15 terrorister skal være drept i israelske luftangrep det siste døgnet, inkludert Tayseer Jabari, en av gruppens ledere, skriver Jerusalem Post.

Ifølge IDF har israelske jagerfly, droner, helikopter og stridsvogner truffet over 40 mål som tilhører terrorgruppen på Gazastripen. Målene inkluderer militærbaser, våpenproduksjon, våpenlager, observasjonsposter, rakettutskytningsramper og lignende.

Samtidig har Islamsk Jihad siden fredag kveld avfyrt over 160 raketter mot israelske byer i det sørlige og sentrale Israel. 130 raketter krysset inn på israelsk territorium, men de fleste ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Andre landet i øde områder eller i sjøen. 30 raketter nådde aldri Israel, men landet inne på Gazastripen.

Lørdag morgen fortsetter rakettangrepene fra Islamsk Jihad.

En person ble lettere skadet av et rakettangrep i et lokalsamfunn nær Gaza-grensen, men ingen har blitt alvorlig skadet. I tillegg har flere titalls personer fått behandling for sjokkskader etter rakettangrepene. Flere hundretusen israelere har tilbragt natt til lørdagen i et bomberom.

I tillegg til operasjonen mot Islamsk Jihad på Gazastripen har IDF også utført operasjoner mot terrorgruppen på Vestbredden. Natt til lørdag skal 19 personer tilknyttet terrorgruppen være pågrepet.

Islamsk Jihad er en mindre terrorgruppe enn Hamas, men er støttet direkte av Iran. Her kan du lære meg om terrorgruppen:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

  1. Det står ingenting i artikkelen om sivile drepte, deriblant et fem år gammelt barn. Gaza er et fengsel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart