Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs Israel-ambassadør Dan Shapiro (f.v.) sammen med israelsk offiser Elad Tzinman, på besøk ved at av Israels Iron Dome-batterier. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
USAs Israel-ambassadør Dan Shapiro (f.v.) sammen med israelsk offiser Elad Tzinman, på besøk ved at av Israels Iron Dome-batterier. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

Budsjettkutt truer amerikansk Iron Dome-bistand

En tidligere ansatt i Kongressen advarer om at USAs bistand til Israel kan bli kuttet på grunn av den pressede amerikanske økonomien.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

– [Støtten til] Iron Dome vil bli kuttet. Det vil ikke være noen hellige kuer […] Alle programmer vil bli rammet, sa Randy Jennings tirsdag.

Han arbeidet som rådgiver i forsvarssaker for Kongressen, mens han nå har gått over i forsvarsindustrien. Amerikanerne skal kutte 5,7 billioner kroner i løpet av de neste ti årene, hvor av halvparten av kuttene vil komme i forsvarsbudsjettet. I tillegg til å ha mottatt flere milliarder i støtte til å utvikle Iron Dome-systemet, har Israel fått et fast årlig beløp på 17,1 milliarder kroner i militær bistand.

Jennings forklarer at etter hvert som den amerikanske befolkningen stadig blir eldre, vil sosiale utgifter spise opp en stadig større del av budsjettet. Derfor vil det bli vanskeligere for Israel å få midler fra USA framover.

– Jeg tror Kongressen alltid vil støtte dere helhjertet. Men deres evne til å støtte like mye med alt dette presset på budsjettet, kommer til å bli veldig mye vanskeligere, sa han på en forsvarskonferanse om Israel i USA.

– Israel forstår problemene
Forsvarsmedarbeider på den israelske ambassaden, Merav Davidovits, forklarte at Israel har forståelse for de amerikanske problemene.

– Selvfølgelig er vi fullt klar over de hindrene vi står overfor på dette tidspunktet. Vi er veldig takknemlige og tar ikke all den bistanden vi har mottatt fra USA for gitt, sier Davidovits.

Israel vil nå argumentere for hvordan Iron Dome ikke bare forsvarer Israel, men sikrer også amerikanernes ønske om stabilitet i regionen,. Dessuten kan det skape amerikanske arbeidsplasser å utvikle dette systemet videre.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart