Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og Israels statsminister Benjamin Netanyahu den 9. april, under førstnevntes statsbesøk i Israel. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og Israels statsminister Benjamin Netanyahu den 9. april, under førstnevntes statsbesøk i Israel. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

– Har to år på å skape fred

Foran utenrikskomiteen i Representantenes hus, forklarte utenriksminister John Kerry (t.v. i bildet) hvorfor han mener tiden er knapp for å få til fred i Midtøsten.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

USAs utenriksminister John Kerry har lovet å fokusere på fredsprosessen i Midtøsten mellom Israel og palestinerne det neste halve året. Han kommer også til å fortsette lenger, dersom det viser seg at muligheten for å komme fram til en løsning er tilstede.

Men partene har ikke lenger så god tid, innen to år kan det kanskje være for sent, argumenterte Kerry foran utenrikskomiteen i Representantes hus. Han var på statsbesøk i Midtøsten forrige uke.

– Jeg kan garantere dere at jeg er forpliktet på dette, fordi jeg tror at vinduet for en tostatsløsning er i ferd med å forsvinne. Jeg tror vi har noe tid, rundt halvannet til to år, før det er over. Alle jeg snakket med i regionen og alle tilhengerne [av fredsforhandlinger] verden over som bryr seg, ønsker å bevege seg mot et fredstiltak. De er alle bekymret for timingen. Så dette haster, etter mitt syn, og jeg har til hensikt – etter instruksjoner fra presidenten [Barack Obama] – å respektere at det haster og se hva som kan bli gjort for å bevege oss framover, sa Kerry, ifølge Ha’aretz.

Utenriksministeren sa ingenting om hvorfor han mener det haster for fred i Midtøsten. Men den amerikanske administrasjonen, som de som har vært før dem, er skeptiske til bygging i de israelske bosetningene, særlig de som ligger dypt inne på Vestbredden, mellom de store palestinske byene. De har også uttrykt at den stadig mer intense diplomatiske kampen PA fører mot Israel i FN-systemet, vil gjøre veien fram mot en palestinsk stat mye vanskeligere. Obama krever av palestinske ledere at de må anerkjenne Israel som en jødisk stat.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart