Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jordans konge skal ha advart Trump

Kong Abdullah av Jordan møtte Donald Trump torsdag. (Foto: Royal Hashemite Court RHC
Kong Abdullah av Jordan møtte Donald Trump i 2017. Nå vil han delta på hans økonomiske workshop. (Foto: Royal Hashemite Court RHC
Kong Abdullah av Jordan diskuterte ambassadeflytting med den amerikanske presidenten.

Torsdag møtte kong Abdullah II av Jordan den amerikanske presidenten, Donald Trump, som første statsleder fra Midtøsten. Den jordanske monarken skal ha brukt møtet til å advare Trump mot å flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det rapporterer den statlige nyhetsformidleren i Jordan, ifølge avisen Ha´aretz.

Abdullah skal ha sagt til Trump at flytting av den amerikanske ambassaden kan true tostatsløsningen, og ha en skadelig effekt på den israelsk-palestinske konflikten. Det hvite hus sier de to statslederne «hadde en god samtale» om en rekke regionale utfordringer, men nevner ikke om ambassadeflyttingen var et av temaene.

Kongen av Jordan har vært i Washington siden mandag og har i tillegg hatt møter med visepresident Mike Pence, forsvarsminister James Mattis og sentrale medlemmer av Kongressen. Møtet med Trump skal ikke ha vært i Det hvite hus, men de to møttes på sidelinjen i forbindelse med National Prayer Breakfast.

I et møte med utenrikskomiteen i Representantenes hus fortalte Abdullah at høytstående sikkerhets- og etteretningskilder i Israel er bekymret for at en flytting av den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem vil føre til en voldsom opptrapping av konflikten. Kongen skal også ha sagt at kildene frykter det ville kunne føre til økt rekruttering for Den islamske staten (IS).

Før Donald Trump ble tatt i ed som USAs 45. president, skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu og flere sentrale ministere ha blitt orientert om hvilke scenarioer som kan oppstå dersom Trump kunngjør flytting av ambassaden.

15. februar er det Netanyahu sin tur til å møte Trump i Washington.

Den jordanske kongefamilien hadde møter med den amerikanske ledelsen. (Foto: Royal Hashemite Court RHC Follow)
Den jordanske kongen hadde møter med den amerikanske ledelsen. (Foto: Royal Hashemite Court)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart