Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Donald Trump skrøt uhemmet av Israel

I sin avslutningstale i Israel skrøt Trump av Israel. Netanyahu likte det han hørte. (Foto: Haim Zach)
At Trump trakk USA ut av Iran-avtalen, sees på som en stor utenrikspolitisk seier for Netanyahu. (Foto: Haim Zach)
Den amerikanske presidenten lovet at USA alltid vil stå ved Israels side.

I sin siste tale før avreise skrøt USAs president Donald Trump uhemmet av Israel og landets innbyggere. Den amerikanske presidenten sa blant annet at Jerusalem er en hellig by og at dens skjønnhet og kulturarv er som ingen annen på jorden.

– Forbindelsen det jødiske folket har til dette hellige land er evig. Jeg lover at min administrasjon alltid vil stå ved Israels side, sa Trump, til stor applaus fra tilhørerne.

Videre talte Trump om at han drømte om en framtid hvor kristne, jødiske og muslimske barn kunne vokse opp i harmoni. Han snakket også mye om Iran og at Israel var trygg så lenge han satt ved makten. USA ville aldri la Iran få atomvåpen.

– Irans ledere roper om Israels ødeleggelse. Ikke med Donald J. Trump, nei, sa den amerikanske presidenten, til trampeklapp fra gjestene som var invitert til å høre på.

Trump kom også med et stikk til sin forgjenger, Barack Obama, som hadde et langt mer anstrengt forhold til Israel og statsminister Benjamin Netanyahu. Trump sa at forholdet mellom USA og Israel var langt bedre nå som han var blitt president.

Netanyahu takker Trump for besøket. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Trump takker for seg før han går ombord i presidentflyet Air Force One. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Israelske kommentatorer sier talen til Trump var svært pro-Israel, samtidig som de mener det var lite konkret innhold og ingen planer for et fredsinitiativ ble presentert.

Det ble heller ikke noen anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad eller annonsert en flytting av USAs ambassade fra Tel Aviv, som mange håpet på.

Trump ankom Israel mandag formiddag for et 26 timers besøk i regionen. Han har tilbragt mesteparten av tiden i Israel og møtt israelske ledere, men tirsdag var han også i møte med palestinernes president Mahmoud Abbas i Betlehem.

I løpet av besøket besøkte Trump blant annet Vestmuren, Den hellige gravs kirke, holocaust-historiemuseet Yad Vashem og det israelske museum. Den amerikanske presidenten og resten av følget forlot Israel like etter klokken 15 norsk tid. Turen går nå til Italia hvor Trump skal møte pave Frans i Vatikanet og videre til Belgia.

Her kan du se hele Trumps avslutningstale;


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart