Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs nye ambassadør til Israel, Tom Nides, landet på Ben Gurion 29. november 2019. (Foto: US Embassy)

– Dette er et øyeblikk jeg aldri vil glemme

De siste ti månedene har ikke USA hatt en ambassadør på plass i Israel.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Tom Nides, USAs nye ambassadør til Israel, ankom Israel mandag 29. november. De siste 10 månedene har ikke USA hatt en ambassadør i Israel, etter at perioden til tidligere ambassadør David Friedman gikk ut 20. januar.

– Mitt hjem blir i Jerusalem og snart vil jeg reise over hele landet for å komme i kontakt med Israels rike historie og kultur, sier ambassadøren.

Nides skal ikke bo 1800-tallsbygget som USA eier i Agron Street i Jerusalem, hvor hans forgjenger bodde før han gikk av. Den amerikanske ambassaden skal leie en annen bolig i Jerusalem for den nye ambassadøren.

– Etter min første tur til Israel skrev jeg i min lokale avis at i det øyeblikket jeg satt mine føtter på bakken, så hadde jeg en følelse jeg aldri vil glemme. Å lande i dag i Israel som USAs ambassadør er et annet øyeblikk jeg aldri vil glemme, sier Nides, som besøkte Israel for første gang da han var 15 år.

USA solgte boligen i Herzliya som hadde vært hjemmet til amerikanske ambassadører siden 1960-tallet, som en del av prosessen med å flytte ambassaden til Jerusalem. Den staselig boligen langs Middelhavskysten ble solgt for over 600 millioner kroner ved slutten av 2020.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart