Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Antony Blinken la ansvaret på Hamas, NTB vridde det til en anklage mot Israel

USAs utenriksminister Antony Blinken på USAs ambassade i Jerusalem 25. mai 2021. (Foto: US Department of state)
Nyhetsbyrået NTB utelot alle de mange uttalelsene av støtte til Israel fra USAs utenriksminister Antony Blinken.

Tirsdag 9. januar holdt Antony Blinken pressekonferanse i Tel Aviv. Den amerikanske utenriksministeren ga en innledning og svarte deretter på spørsmål.

Nyhetsbyrået NTB publiserte følgende notis om pressekonferansen (gjengitt i sin helhet slik den ble publisert av NRK)

USA vil at Gaza-krigen skal ta slutt snarest mulig, de sivile tapene er altfor høye, ifølge Blinken

Gazas sivile, spesielt barna, betaler en altfor høy pris under krigen, sa USAs utenriksminister Antony Blinken i Jerusalem tirsdag.

– Vi vil at denne krigen skal ta slutt så snart som mulig, sier Blinken til pressen i den amerikanske ambassaden.

– Den daglige kostnaden for sivile i Gaza, spesielt barn, er altfor høy, sa utenriksministeren etter å ha møtte israelske ledere.

Før møtet med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ba Blinken Israel om å unngå å påføre sivile palestinere på Gazastripen ytterligere skade.

– Utenriksministeren gjentok at vi støtter Israels rett til å hindre en gjentakelse av terrorangrepene den 7. oktober, og han understreket betydningen av å unngå ytterligere sivil skade og beskytte sivil infrastruktur i Gaza, sier talsmann i det amerikanske utenriksdepartementet Matthew Miller.

Så langt NTBs gjengivelse. Det er nyttig å sammenligne NTBs gjengivelse med hva Blinken faktisk sa under pressekonferansen (video).

Først om hvordan NTB tok uttalelser ut av sin kontekst

Blinken ønske om at krigen må ta slutt så raskt som mulig kom i et svar til en Al-Jazeera journalist. Først uttrykte Blinken medfølelse med journalister som er drept, skadet eller har mistet familiemedlemmer i krigen. Så fortsatte han:

«Vi vil at denne krigen skal ta slutt så snart som mulig. Det har vært alt for mye tap av liv, alt for mye lidelse.»

Men han fortsatte i samme avsnitt, og dette tok ikke NTB med:

«Men det er avgjørende at Israel når sitt veldig berettigede mål, å sikre at 7. oktober aldri kan skje igjen, og vi tror at de har gjort betydelig framgang mot det målet.

Samtidig mener jeg det er viktig å huske at alle må gjøre valg, og det inkluderer Hamas. Hamas kunne ha gjort en slutt på dette 8. oktober ved ikke å skjule seg blant sivile, ved å legge ned sine våpen, ved å overgi seg, ved å løslate ofrene. Ingenting av lidelsen – ingenting av lidelsen – ville ha skjedd dersom ikke Hamas hadde gjort som de gjorde 7. oktober, og hadde tatt andre avgjørelser siden. Så det er veldig viktig å se dette i perspektiv, og igjen, dette kunne ha sluttet i morgen dersom ikke Hamas tok sine valg.

Vi vil fortsette, som vi har gjort, å gi israelerne våre beste råd om å føre krigen på en måte som oppnår målet om sikre at 7. oktober ikke kan bli gjentatt, at sivile bedre blir beskyttet og å sikre at folk får den hjelpen de trenger.»

Blinkens kritikk mot Hamas, og at han ene og alene legger ansvaret for lidelsen i Gaza på Hamas, ble fjernet av NTB.

Grusomt å anklage Israel for folkemord

NTB har skrevet flere ganger om folkemordanklager mot Israel de siste ukene. Likevel valgte de å utelate hva Blinken sier om dette: Folkemordanklagene er «grunnløse». Og Blinken sa: «Det er spesielt grusomt [å komme med en slik anklage, MIFF anm.], gitt at de som angriper Israel – Hamas, Hizballah, houthiene, så vel som deres støttespiller, Iran – fortsetter å åpent oppfordre til utslettelse av Israel og massemord på jøder.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart