Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Migron-utpost og staten undertegnet avtale

Utposten Migron på Vestbredden blir nå revet uten at innbyggerne gjør alvor av å gjøre motstand. (Foto: Helga Tawil Souri)
Utposten Migron på Vestbredden blir nå revet uten at innbyggerne gjør alvor av å gjøre motstand. (Foto: Helga Tawil Souri)
Etter måneder med forhandlinger går innbyggerne i utposten Migron på Vestbredden med på å forlate sine hjem.

Høyesterett i Israel har bestemt at utposten Migron på Vestbredden må avvikles fordi den er bygget ulovlig på det retten mener er privateid palestinsk areal. Siden rettens avgjørelse har regjeringen og innbyggerne i utposten forhandlet om en avtale, med mål om å få beboerne til å forlate området frivillig.

Avtalen innebærer at bosetningen flytter omlag to kilometer, til et sted som innen 2015 vil få regjeringens godkjennelse som en lovlig bosetning. Bosetterne sier de selv valgte å flytte, for å unngå borgerkrigstilstander.

– Hadde vi nektet å signere hadde Migron blitt slettet fra kartet i løpet av en ukes tid. Vi ville ikke at våre barn skulle gjennomgå slike traumer, forklarer innbygger Itay Harel til Yedioth Aharonoth.

Migron er i dag Israels største ulovlige utpost med 60 boliger og 300 innbyggere. Den ligger omlag 14 kilometer nord for Jerusalem. Den lille landsbyen ble grunnlagt i 1999, ifølge Wikipedia.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart