Graven til patriarken Josef, rett utenfor den arabiske byen Nablus. (Foto: Jay Williams, flickr.com)
Graven til patriarken Josef, rett utenfor den arabiske byen Nablus. (Foto: Jay Williams, flickr.com)

Palestinere angrep jøder som ba ved Josefs grav

Palestinere kastet steiner og skjøt mot israelske soldater som beskyttet omlag 1.400 religiøse jøder som ba ved Josefs grav i nærheten av Nablus.

Både israelsk grensepoliti og IDF var tilstede for å beskytte jødene som ba ved Josefs grav i morgentimene torsdag. Graven ligger kort tid utenfor Nablus. En rekke ganger tidligere har det blitt konfrontasjoner rundt gravstedet. I 1996 ble graven vandalisert for første gang i nyere tid. Senest for to år siden ble en israeler drept her, etter at palestinere gikk til angrep.

Også i dag begynte palestinere på et tidspunkt å kaste steiner på soldatene som beskyttet de jødiske tilbederne. Soldatene og grensepolitiet avfyrte tåregass tilbake mot demonstrantene, for å få spredt dem. En palestiner skal deretter ha begynt å skyte mot soldatene, som svarte med å skyte tilbake i selvforsvar, skriver Jerusalem Post.

Minst én palestiner pådro seg skader. Han ble fraktet til sykehus hvor han fikk behandling for forholdsvis moderate skader, melder Ha’aretz.

Josefs grav er et populært besøkssted for jøder. Josef er den siste av de fire «patriarkene» i Torahen, som sønn av Jakob (også kalt Israel) og oldebarn til Abraham. Ifølge bibelfortellingen ble han solgt som slave til Egypt av sine 11 brødre, hvor han etterhvert ble en av landets mektigste. Sin posisjon brukte han til å redde sin familie fra en hungersnød som rammet området mange år etter. To av Josefs sønner, Manasse og Efraim, ble velsignet av Jakob og gitt en plass som stamfedre til to av Israels tolv stammer.

Jødene har ikke gode erfaringer med palestinernes behandling av deres hellige steder på Vestbredden.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart