Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinere angrep jøder som ba ved Josefs grav

Graven til patriarken Josef, rett utenfor den arabiske byen Nablus. (Foto: Jay Williams, flickr.com)
Graven til patriarken Josef, rett utenfor den arabiske byen Nablus. (Foto: Jay Williams, flickr.com)
Palestinere kastet steiner og skjøt mot israelske soldater som beskyttet omlag 1.400 religiøse jøder som ba ved Josefs grav i nærheten av Nablus.

Både israelsk grensepoliti og IDF var tilstede for å beskytte jødene som ba ved Josefs grav i morgentimene torsdag. Graven ligger kort tid utenfor Nablus. En rekke ganger tidligere har det blitt konfrontasjoner rundt gravstedet. I 1996 ble graven vandalisert for første gang i nyere tid. Senest for to år siden ble en israeler drept her, etter at palestinere gikk til angrep.

Også i dag begynte palestinere på et tidspunkt å kaste steiner på soldatene som beskyttet de jødiske tilbederne. Soldatene og grensepolitiet avfyrte tåregass tilbake mot demonstrantene, for å få spredt dem. En palestiner skal deretter ha begynt å skyte mot soldatene, som svarte med å skyte tilbake i selvforsvar, skriver Jerusalem Post.

Minst én palestiner pådro seg skader. Han ble fraktet til sykehus hvor han fikk behandling for forholdsvis moderate skader, melder Ha’aretz.

Josefs grav er et populært besøkssted for jøder. Josef er den siste av de fire «patriarkene» i Torahen, som sønn av Jakob (også kalt Israel) og oldebarn til Abraham. Ifølge bibelfortellingen ble han solgt som slave til Egypt av sine 11 brødre, hvor han etterhvert ble en av landets mektigste. Sin posisjon brukte han til å redde sin familie fra en hungersnød som rammet området mange år etter. To av Josefs sønner, Manasse og Efraim, ble velsignet av Jakob og gitt en plass som stamfedre til to av Israels tolv stammer.

Jødene har ikke gode erfaringer med palestinernes behandling av deres hellige steder på Vestbredden.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart