Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Foretrekker fredsavtale fremfor annektering

Israelerne foretrekker fredsavtale med Emiratene fremfor annektering. Her er Burj Khalifa i Dubai. (Foto: Peter Myers/Flickr)
Et klart flertall av israelerne foretrekker avtalen med Emiratene fremfor annektering.

Nesten 80 prosent av israelerne foretrekker at Israel normaliserer forholdet til De forente arabiske stater fremfor annektering av deler av Vestbredden. Det viser en spørreundersøkelse som er gjengitt i Times of Israel.

Israel og Emiratene annonserte i forrige uke at det etableres full diplomatisk forbindelse mellom landene i en fredsavtale fremforhandlet av USA. Avtalen innebærer samtidig at Israel fryser planene om å annektere deler av Vestbredden.

Avtalen gjør Emiratene til det tredje arabiske land, etter Egypt og Jordan, til å etablere fulle diplomatiske forbindelser til Israel. Det er ventet at de to landene i løpet av de kommende ukene signerer avtaler rundt turisme, direkterute og ambassader.

Spørreundersøkelsen, som ble gjennomført tre dager etter at avtalen ble offentliggjort, viser at 76,7% av de spurte israelerne foretrekker avtalen med Emiratene framfor annektering, mens 16,5% hadde foretrukket annektering. 6,8% av de spurte hadde ingen spesiell mening om det.

Respondentene ble spurt hvilken politikk de foretrakk fremfor den andre, og ble ikke spurt direkte om de støttet fredsavtalen med Gulflandet eller ikke.

61,4% av de spurte mente også at statsminister Benjamin Netanyahus beslutning om å innstille annekteringen til fordel for avtalen med Emiratene var et løftebrudd. I valgkampen lovet Netanyahu å annektere deler av Vestbredden i denne perioden.

Det er uvisst hvor mange nye stemmer Netanyahu vil sanke med den diplomatiske seieren. 85,8% av de spurte sier avtalen ikke vil endre hvem de stemmer på. 7,5% sier det kan endre stemmen deres, mens 6,6% ikke har bestemt seg.

Netanyahu har i ettertid sagt at annektering ikke er lagt på hylla.

Statsminister Benjamin Netanyahu i telefonsamtale med Emiratenes Mohammed Bin Zayed 13. august. (Foto: Kobi Gideon)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart