Tenåringen Tiran Fero ble begravet i den drusiske byen Daliyat al-Karmel i Nord-Israel torsdag 24. november. (Foto: Flash90)

Liket av israelsk tenåring returnert til familien

Det drusiske miljøet i Israel truet med hevn om ikke palestinerne leverte tilbake liket av en 17-åring.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Liket av en israelsk tenåring som ble bortført fra et sykehus i Jenin på Vestbredden av væpnede palestinere er nå returnert til familien i Israel. Dermed har man unngått det som potensielt kunne utviklet seg til en stor krise, skriver Times of Israel.

17 år gamle Tiran Fero fra den drusiske minoriteten i Israel, en arabisk-språklig folkegruppe som også holder til i Libanon og Syria, ble alvorlig skadet i en bilulykke i nærheten av Jenin sammen med en kamerat.

Siden tilstanden til Fero var kritisk ble han fraktet til det nærmeste sykehuset, som var det palestinske sykehuset i Jenin. Hans venn ble derimot fraktet til et kontrollpunkt hvor det befant seg israelske soldater og så fraktet videre av forsvaret til et israelsk sykehus.

Ifølge det israelske forsvaret og rapporter i palestinske medier døde Fero på sykehuset, før hans lik ble bortført av uidentifiserte menn.

Men familien til tenåringen sier at 17-åringen fortsatt var i live, hadde puls og var tilkoblet respirator da han ble bortført fra sykehuset. De sier rundt 20 væpnede menn kom inn med maskingevær, skjøt i luften og bortførte tenåringen fra sykesengen rett foran øynene på dem.

– De koblet ham fra maskinene og kastet ham inn i en bil, sier familien.

18 år gamle Tiran Fero ble bortført fra sykehuset i Jenin etter en alvorlig bilulykke. (Foto: Privat)

Mennene som bortførte tenåringen fra sykesengen skal angivelig ha trodd at 17-åringen var en soldat og ville bruke han som pressmiddel for å få løslatt palestinske terrorister fra fengsel. Men den drusiske tenåringen gikk på skole og tjenestegjorde ikke i det israelske forsvaret.

Det drusiske miljøet i Israel har vært i harnisk etter hendelsen har truet med hevn mot palestinerne. Videoer i sosiale medier viser hvordan en stor gruppe drusiske menn demonstrerte og truet med å storme Jenin med våpen for å hente tenåringen selv om han ikke ble frigjort.

Nå har intense forhandlinger mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene (PA) ført til at liket av gutten er returnert til familien etter 30 timer.

Fero, som hadde fylt 18 år i dag torsdag 24. november, vil bli begravet i den drusiske byen Daliyat al-Karmel i Nord-Israel senere i dag.

– Det går ikke an å beskrive det. Mitt hjerte er knust. I stedet for å ha en bursdag med familien hans så forbereder jeg en begravelse, så du kan forestille deg hva slags smerter jeg går gjennom, sier faren Hussam.

Det er ikke kjent hvem som bortførte den israelske tenåringen fra sykesengen, men ifølge familien var det terrorgruppen Islamsk Jihad. En kilde i det israelske forsvaret sier at de ikke forhandlet med noen terrorister, bare med palestinske myndigheter. Det var de som klarte å overtale terroristene til å gi fra seg liket av den israelske tenåringen.

Hvis PA ikke hadde klart å fått returnert tenåringen til familien ville de mistet all legitimitet, sier kilden. Det israelske forsvaret var også klare til å ta i bruk militære midler hvis ikke forhandlingene hadde ført frem.

– Hele familien er veldig takknemlig for alle som har bidratt i prosessen med å løse denne krisen og få tilbake liket av Tiran, så vi kan si farvel til ham på en verdig måte og begrave ham i Daliyat al-Karmel, sier onkelen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart