Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Utposten Migron på Vestbredden blir nå revet uten at innbyggerne gjør alvor av å gjøre motstand. (Foto: Helga Tawil Souri)
Utposten Migron på Vestbredden blir nå revet uten at innbyggerne gjør alvor av å gjøre motstand. (Foto: Helga Tawil Souri)

Migron-utpost og staten undertegnet avtale

Etter måneder med forhandlinger går innbyggerne i utposten Migron på Vestbredden med på å forlate sine hjem.

Høyesterett i Israel har bestemt at utposten Migron på Vestbredden må avvikles fordi den er bygget ulovlig på det retten mener er privateid palestinsk areal. Siden rettens avgjørelse har regjeringen og innbyggerne i utposten forhandlet om en avtale, med mål om å få beboerne til å forlate området frivillig.

Avtalen innebærer at bosetningen flytter omlag to kilometer, til et sted som innen 2015 vil få regjeringens godkjennelse som en lovlig bosetning. Bosetterne sier de selv valgte å flytte, for å unngå borgerkrigstilstander.

– Hadde vi nektet å signere hadde Migron blitt slettet fra kartet i løpet av en ukes tid. Vi ville ikke at våre barn skulle gjennomgå slike traumer, forklarer innbygger Itay Harel til Yedioth Aharonoth.

Migron er i dag Israels største ulovlige utpost med 60 boliger og 300 innbyggere. Den ligger omlag 14 kilometer nord for Jerusalem. Den lille landsbyen ble grunnlagt i 1999, ifølge Wikipedia.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart