Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Josefs grav sto i brann natt til fredag. (Foto: Facebook)

Palestinere satte fyr på Josefs grav

Den jødiske helligdommen Josefs grav sto i flammer natt til fredag.

Flere hundre palestinere gjorde opptøyer i Nablus på Vestbredden natt til fredag, ifølge Times of Israel. I Nablus ligger den jødiske helligdommen Josefs grav, og denne ble rammet av omfattende hærverk og brannstifting. Brannen ble startet ved at opprørere kastet molotov-coctails. Palestinske sikkerhetsstyrker oppløste folkemengden og slokket brannen før israelske styrker ankom stedet, ifølge Channel 2 og Walla News. Det er ikke meldt om personskader i brannen eller opptøyene.

Brannstiftingen skjedde etter en relativt rolig dag i Israel og på Vestbredden, i en periode preget av terrorangrep og opptøyer.

– Brannen og vanhelligelsen av Josefs grav i natt er en grov overtredelse som står i motsetning til den grunnleggende verdien religionsfrihet. IDF vil gjøre alt som skal til for å stille gjerningsmennene til ansvar, gjenoppbygge stedet til dets tidligere tilstand og sikre religionsfriheten ved Josefs grav, sier det israelske forsvarets talsmann Peter Lerner.

 

Les også: Jødene har ikke gode erfaringer med palestinernes behandling av deres hellige steder på Vestbredden.

 

– Bare Israel kan beskytte hellige steder

– Nattens brannstifting på Josefs grav beviser at bare Israel kan beskytte alle religioners hellige steder, sier det israelske utenriksdepartementets direktør Dore Gold.

– Det palestinske angrepet på Josefs grav minner om handlingene til ekstreme muslimske grupper fra Afghanistan til Libya, fortsetter han.

– Israel fordømmer angrepet med all tydelighet. Skadene mot Josefs grav er gjort ene og alene fordi det er et sted der jøder ber. Brannstiftingen på Josefs grav viser tydelig hva som ville skje dersom vi skulle overlate de hellige stedene i Jerusalem til det palestinske lederskapet, sier Gold.

 

Abbas fordømmer brannstiftingen

Palestinernes president Mahmoud Abbas har kommet med en uttalelse om brannstiftingen i en pressemelding fra det palestinske nyhetsbyrået Wafa, som gjengis av AFP. AFP rapporterer at Abbas fordømmer brannstiftingen.

I pressemeldingen uttaler Abbas: ”Det vil umiddelbart vil bli nedsatt en etterforskningskomité for å etterforske den uansvarlige handlingen som ble begått denne morgenen, og satt i gang reparasjoner av skader på stedet som ble forårsaket av disse forferdelige handlingene.”

 

”Raseriets dag”

Israelske sikkerhetsstyrker har høy beredskap denne fredagen. Hamas har utropt dagen som en ny ”raseriets dag”, og oppfordret palestinere til opptøyer etter fredagsbønnen i moskeene. Muslimske menn som er yngre enn 40 år utelukkes fra Tempelhøyden denne dagen av sikkerhetshensyn.

Kampen mot terrorbølgen fortsetter for fullt. Natt til fredag arresterte israelske sikkerhetsstyrker 13 personer på Vestbredden. 11 av dem er mistenkt for å ha medvirket til knivangrep eller deltatt i opptøyer i løpet av de siste ukene. En av de arresterte er medlem av Hamas. I løpet av de siste dagene er til sammen 19 Hamas-medlemmer arrestert på Vestbredden, opplyser politiet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart