Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Både Galtung og Breivik ser jøder som «problem»

Den israelske avisen Ha'aretz omtaler 1. mai anklagene til Johan Galtung som hovedoppslag på sine nettsider. Konspirasjonene fra Galtung kan minne om konspirasjonene til Anders Behring Breivik.
Den israelske avisen Ha'aretz omtaler 1. mai anklagene til Johan Galtung som hovedoppslag på sine nettsider. Konspirasjonene fra Galtung kan minne om konspirasjonene til Anders Behring Breivik.
I internetts mørke avkroker, men også av noen norske professorer, pekes Israel ut som ansvarlig for de fryktelige ugjerninger til terroristen Anders Behring Breivik. Mange ser ut til å ha glemt hva Breivik skrev om jøder og Israel. Det ligner mest på Galtungs egne konspirasjoner.

Miff.no oppsummerte Breiviks tanker om Israel og jødene i en artikkel 9. august 2011. Vi siterer hovedpunktene:

Breivik vil gjerne utnytte jødene og deres stat som en alliert i sin kamp for det kristenkulturelle Europa, men i denne kampen er han også klar til å samarbeide med Iran, al-Qaida og andre jihadister. I sitt manifest beskriver han i detalj hvordan samarbeid med jihadister kan gjøre angrep med masseødeleggelsesvåpen mulig mot det han anser som europeiske forrædere, “marxister”.

Breivik ser også på venstresiden i Israel og mange amerikanske og europeiske jøder som forrædere. USA har “et betydelig jødisk problem”, skriver han. Slik skriver ingen venn av jødene.

Breivik vil sette Israels hovedstad Jerusalem under “kristen-jødisk administrasjon” og dele byen 50/50 mellom kristne og jøder. Slik skriver ingen sionist jeg kjenner.

Breivik hevder å ikke fornekte Holocaust, men mener at det han kaller “Holocaust-religion” er “en ekstremt destruktiv kraft i Europa”. Han mener “Holocaust-religion” legger Europa åpen for islamsk erobring gjennom demografisk krigføring. Slik får de drepte jødene, og alle som minnes nazistenes utryddelsesforsøk på jødene i Europa, skylden for det terroristen ser på som den største fare. Historien har lært jødene i Europa hva de kan vente seg når noen utpeker dem til syndebukker.

 

Konspirasjonsprofessorene

Allerede før terroråret 2011 var omme, insinuerte PRIO-professor Ola Tunander at Israel stod bak 22. juli angrepene mot regjeringskvartalet og Utøya. 23. april 2012 publiserte Humanist.no en artikkel hvor professor Johan Galtung heller vann på Tunanders mølle, og skriver om jødisk makt.

Begge konspirasjonsprofessorene har med rette høstet sterk kritikk fra akademia og medier. Humanist.no kommenterer blant annet:

«Problemet er (…) ikke at Galtung diskuterer jødisk makt. Problemet er at han diskuterer jødisk makt ut fra tekster som lyver om jødisk makt fordi de er laget av folk som hater jøder. Og ja, disse tekstene lyver. Det stemmer selvfølgelig ikke, slik artikkelen Galtung siterer påstår, at jødene kontrollerer 96 prosent av verdens medier. Bare de kinesiske myndighetene alene sørger nok for at så ikke er tilfelle (og om jødene kontrollerer norske medier, hvorfor får Israel så kritisk omtale?) Og det stemmer selvfølgelig ikke, slik Sions Vises Protokoller påstår, at det eksisterer en enorm jødisk konspirasjon som planlegger å slavebinde oss.»

– Vanligvis er jeg tilbakeholden med å si at folk sprer antisemittiske påstander, men her er det ingen tvil, sier Christhard Hoffman om Galtung til VG Nett. Hoffman er professor i moderne europeisk historie og instituttleder ved Universitet i Bergen. Halvor Tjønn, journalist i Aftenposten, konkluderer med at Galtung sprer jødehat.

 

Galtungs likhet med Breivik

I bølgen av kritikk mot Galtung, er det få, eller ingen, som har påpekt likheten mellom Johan Galtungs bilde av jøder og Anders Behring Breiviks bilde av jøder. Både professoren og terroristen tror på eller videreformidler konspirasjoner som legger et hovedansvar på jødene for det de ser blant  verdens største problemer. Galtung mener jødisk mediemakt hindrer fri forskning. Breivik mener jødenes fokus på Holocaust legger Europa åpen for islamsk erobring.

Både Galtung og Breivik hevder å være venner av Israel og jødene. «Det er veldig få som er en så god venn av det jødiske og israelske som det jeg er,» sier Galtung til VG Nett. Breiviks manifest røper at «vennskapet» bare rekker så langt at Israel kan tjene hans kamp for det kristenkulturelle Europa. Ellers er jøder er et problem. Galtungs vennskap til Israel rekker ikke lenger enn at det må undersøkes om Mossad stod bak 22. juli – fordi «tempelriddernes inntog i Jerusalem i 1099, terrorbombingen av hotell King David i 1946, og Regjeringsbygningen-Utøya 2011» alle fant sted på samme dag, 22. juli. «Tilfeldig? Neppe,» skriver Galtung i Humanist.no. «Skal bli interessant å lese politirapporten om Israel under rettssaken,» legger han til.

 

Breiviks ønsker delt Jerusalem

Få er klar over at Breivik går inn for å ta fra Israel suverenitet over landets hovedstad, og dele byen. Dette ønske deler han med svært mange i Norge, spesielt på den politiske venstresiden. Breivik vil la kristne ta fra jødene 50 prosent av deres historiske og religiøse hovedstad. Venstresiden vil la muslimene få 50 prosent av byen, om ikke mer.

Jeg kjenner ikke Galtungs syn på Jerusalem. Men det skulle ikke forundre om også fredsforskeren har funnet ut at Jerusalem bør deles.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart