Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– En verdig og balansert støttemarkering

Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF, taler på MIFFs støttemarkering for Israel i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF, taler på MIFFs støttemarkering for Israel i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
- Det er et tankekors for meg at denne støttemarkeringen måtte holde møtestedet hemmelig, sa Hans Olav Syversen (KrF) under MIFFs arrangement i Parkveien. Les også om foredragene til Peter N. Myhre (FrP) og Israels viseambassadør George Deek.

Hans Olav Syversen er parlamentarisk leder på Stortinget for Kristelig folkeparti og var leder for Israels venner på Stortinget mellom 2009-2011. Han er skremt over den retningen ytringsfriheten er på vei, når Med Israel for fred måtte holde tilbake informasjon om det nøyaktige stedet for sin markering i Oslo inntil kort tid før arrangementet.

– Dette er Norge i 2012 og vi er i en situasjon der vi ikke kan offentliggjøre stedet for en støttemarkering – og hvilken fantastisk støttemarkering! Verdig og balansert, sa han, og understreket at Israel-venner ikke er imot noen fordi om de er for Israel.

– Det er veldig mange som tror at det betyr at man er motstandere av noen andre, dersom man støtter Israel. Det er ikke tilfelle! Vi ønsker fred og forsoning, men en fred som er basert på sikkerhet og trygghet for innbyggerne i Israel.

– De ti siste årene har det kommet rundt 12-13000 raketter fra Gaza mot Israel. Det gjør et enormt inntrykk å se hvordan en må bygge tilfluktsrom rett ved siden av sine hus. En kan ikke ha normale skolebygg, men må sørge for at sikkerhet er i fokus. Tenk hva det gjør med et barnesinn! Og vi vet at det er mange på Gaza som også lever i frykt. Måtte de få en fred som gjør at de også kan få en lys framtid. Det er vårt felles mål, uttrykte politikeren.

Skryter av Barth Eide
Som Israel selv, påpekte Syversen at FN forskjellsbehandler Israel.

– Jeg må understreke et par ting: 1. Det at Israel har rett til å eksistere, kan aldri bli et forhandlingsspørsmål. 2. Israel tok kontakt med FN rundt 20 ganger før man gikk til aksjon mot Hamas og spurt om de ikke vil gripe inn mot rakettregnet snart. Det kom aldri svar og det blir nesten aldri nevnt i mediene. Nå må FN bidra til at det settes fokus på det, sa Syversen.

Han mener mediedekningen har blitt betraktelig mye bedre på hjemmebane de siste årene og berømmer hvordan norske politikere har opptrådt i forhold til Israels Operasjon Forsvarssøyle.

– Jeg vil gi ros til vår utenriksminister Espen Barth Eide som har sagt at Israel har rett og plikt til å forsvare seg. Et samlet Storting har også gitt sin tilslutning til det utenriksministeren har sagt. Så vil jeg også si at det har vært en bedre balanse i mediedekningen. Det er forfriskende når nye korrespondenter kommer på plass, sa han med et klart stikk til NRK.

  • Se hele talen til Hans Olav Syversen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-BDdnGUouZ4[/youtube]

 

Stortingsrepresentant Peter N. Myhre talte på støttemarkeringen for Israel i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
Stortingsrepresentant Peter N. Myhre talte på støttemarkeringen for Israel i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)

– Israel blir teppebombet
FrP var representert på støttemarkeringen ved stortingsrepresentant Peter N. Myhre, som sitter i Utenriks- og forsvarskomiteen. Han mener Egypts president Mohamed Mursi burde grepet inn før, for å stanse rakettangrepene fra Gaza.

– Det var mange aktører på banen før freden senket seg i Midtøsten igjen og vi skylder dem en stor takk, også Egypts president. Men han kunne grepet inn før! For det var først når Israel ble nødt til å gjøre noe militært, at Mohamed Mursi grep inn.

Ifølge Myhre har ikke Israel bare en rett til, men en plikt til, å forsvare sine innbyggere mot «teppebombingen» fra Hamas.

– Når et land blir utsatt for den grad av teppebombing som Israel har vært i mange år, da er en av parolene her i dag veldig aktuell: Israel har rett til å forsvare seg. Jeg mener at israelske myndigheter også har en plikt til å forsvare sine innbyggere og sitt territorium. En plikt til å sørge for at Israel har den roen som skal til for at et samfunn skal fungere. Og hvis de ikke gjør noe i en slik situasjon de nettopp var i, så ville de ikke gjort jobben sin, understreket han.

  • Se hele talen til Peter N. Myhre.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yf2hfJGrL2A[/youtube]Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart