Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Qaradawi: – Israel vil forsvinne

Sjeik Yussuf al-Qaradawi, kanskje verdens mest fremstående islamske teolog, brukte fredagsbønnen til å forutsi Israels ødeleggelse. "En varm person," sa domprost Olav Dag Hauge i 2006.

– Israelerne vil forsvinne ut av Palestina, og vi ser fram til den dagen, sa Qaradawi, ifølge Qudsmedia.com.

– Israel vil helt sikkert bli borte, sa Qaradawi, ifølge Gulf Times.

– Jøder over hele verden støtter Israel med penger, våpen og mediearbeid, men vi [arabere] støtter ikke våre arabiske brødre, påpekte Qaradawi.

Qaradawi er en egyptisk, islamsk teolog født i 1926. De siste årene har hans innflytelse i hele den muslimske verden vært betydelig, ikke minst gjennom tv-program på Al Jazeera, hvor han har 40 millioner seere. Qaradawi står også bak nettstedet IslamOnline og har forfattet mer enn 80 bøker.

 

«En varm person»

I Norge ble Qaradawis betydning tydelig under striden om Muhammed-karikaturene i 2006. En delegasjon fra Norge, med Oslos domprost Olav Dag Hauge i spissen, dro til Qaradawi i Qatar for å formidle norske unnskyldninger og prøve å roe ned situasjonen.

Aftenposten spurte den gang Hauge om han tok opp med Qaradawi den islamske teologens mange utsagn om at det er tillatelig å drepe sivile jøder?

– Jeg har ikke lest disse uttalelsene, og jeg syntes ikke det var tid for å ta det opp. Generelt vil jeg si at Qaradawi fremsto som en varm person som ga uttrykk for at han ønsket fred, svarte domprosten i Oslo. Senest for ett år siden, tok Hauge til orde for å få Qaradawi til Norge.

 

Zionister skal drepes

Qaradawi kan komme med sympatiske uttalelser. Da han talte på Tahrir-plassen tidlig i den egyptiske revolusjonen tok han til orde for at muslimer og koptere må stå sammen i Egypt. Han var en av de første muslimske teologene til å fordømme 11. september-angrepene i USA i 2011.

Men Qaradawi har også gjentatte ganger gitt andre signaler. I 2009, under Gaza-krigen, ba han Allah om å drepe de jødiske zionistene ned til siste mann. På sitt Al-Jazeera program, kort tid senere, sa han at Allah hadde brukt Hitler til å straffe jødene for deres synd. ”Hitler klarte å sette jødene på plass. Det var en guddommelig straff for dem. Inshallah, om Allah vil, vil straffen neste gang bli utført av troende,” sa Qaradawi. Den varme personen, som ifølge domprosten ønsker fred, antyder dermed at han ønsker seg et nytt Holocaust – denne gang utført av muslimer.

 

Støtter selvmordsterror

Qaradawi har flere ganger støttet selvmordsterroraksjoner på prinsipielt grunnlag. Han mener det er Allahs forsyn som gjør at svake kan gjøre kroppen sin om til en bombe, slik mange palestinere har gjort. ”Jeg ser på denne typen martyroperasjoner som bevis på Guds rettferdighet,” sa Qaradawi om selvmordsterroraksjoner på BBC i 2005.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart