Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Overrekkelse av fortjenestemedalje til Trond Ali Linstad utsatt på ubestemt tid

Trond Ali Linstad (Illustrasjon: Skjermdump fra VG.no)
Trond Ali Linstad (Illustrasjon: Skjermdump fra VG.no)
Det har vel sjelden vært en mindre hederlig mottaker av Kongens fortjenestemedalje i sølv, enn jødehateren Trond Ali Linstad, skrev Miff.no natt til tirsdag. Medaljen er allerede formelt tildelt, det er bare overrekkelsen som tirsdag ble utsatt "på ubestemt tid".

Trond Ali Linstad, den norske muslimen, samfunnsdebettanten og tidligere leder av Palestinakomiteen mottar medaljen, «for sitt mangeårige sosiale arbeid på østkanten i Oslo», meldte Dagbladet mandag kveld. Slottet opplyser at medaljen generelt deles ut særlig for «fortjenstfull ulønnet innsats over lengre tid i samfunnslivet». Trond Ali Linstad har lenge lagt ned mye innsats i det muslimske samfunnet, blant annet som redaktør for Koranen.no og som leder av stiftelsen Urtehagen.

Det har vært mye utvikling i denne saken etter at Miff.nos første artikkel ble publisert natt til tirsdag:

Sier nei til å delta
Til Aftenposten opplyser Oslo-ordfører Fabian Stang at han nekter å være en del av tirsdagens seremoni.

– Jeg deler vanligvis ut Kongens fortjenestemedalje med glede, men i dette tilfellet vurderte jeg det som mer problematisk. Linstad har helt sikkert gjort en god innsats på noen områder, men for å kunne gjennomføre utdelingen må jeg nok i litt større grad kunne identifisere meg med mottageren, sier Stang.

Årsaken til at både Stang og et stort sett samlet norsk pressekorps reagerer på tildelingen, er hvordan Lindstad blant annet har brukt Koranen.no for å spre antisemittiske myter og annet jødehat. Her skriver han blant annet:

«Vær kritisk til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har, innen aviser og andre medier, i mange politiske organer, og ved kontakter og nettverk som finnes til der hvor beslutninger fattes.»

Linstad spør seg blant annet om det er «antisemittisk» å komme med slike uttalelser, eller om det reflekterer virkelige forhold. Han konkluderer med «Beware of the Jews«, fordi demokrati og menneskerettigheter egentlig er «som en fasade, som skjuler et dypere engasjement, der innholdet er «jødiske» interesser.»

Forkaster ikke ideen
Til VG bekrefter den etnisk norske muslimen at han fortsatt står ved disse uttalelsene, som han skrev tilbake i 2010.

– Jeg står for det jeg har skrevet. Og jeg kan komme med et eksempel på hvorfor: Dagbladet har i dag en helside hvor deres Midtøsten-medarbeider skriver at Obama etter valget står friere og ikke behøver å ta det samme hensyn til jødiske velgergrupper. Underforstått, så har de en uforholdsmessig innflytelse over amerikanske politikk, utdyper han overfor avisen.

Linstad nevner ikke det faktum at den enkleste forklaringen for USAs pro-israelske linje er landets egeninteresse og en massiv støtte til Israel i amerikanske velgergrupper. Amerikanerne er delt på midten i mange spørsmål, men få saker samler folket så betraktelig som den jødiske staten.

Jødene reagerer
– Linstad spiller på den klassiske jødiske verdensammensvergelsesmyten. Som om jøder er en entitet som jobber kollektivt for for en ond plan. Lindstad kolporterer den klassiske antisemittiske myten om jødenes skjulte makt, understreker seniorforsker ved HL-senteret, Terje Emberland, til nettstedet Vepsen.

Det jødiske samfunnet i Norge reagerer naturligvis også på at Kongen skal måtte stå som beskytter for en fortjenestemedalje til en mann som har slike holdninger mot Norges mest utsatte minoritet.

– Dette er som hentet ut av Zions vises protokoller. Dette er umusikalsk og forringer hederen til alle andre som har fått medaljen, uttaler forstander ved Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, Ervin Kohn.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart