Trond Ali Linstad (Illustrasjon: Skjermdump fra VG.no)
Trond Ali Linstad (Illustrasjon: Skjermdump fra VG.no)

Overrekkelse av fortjenestemedalje til Trond Ali Linstad utsatt på ubestemt tid

Det har vel sjelden vært en mindre hederlig mottaker av Kongens fortjenestemedalje i sølv, enn jødehateren Trond Ali Linstad, skrev Miff.no natt til tirsdag. Medaljen er allerede formelt tildelt, det er bare overrekkelsen som tirsdag ble utsatt "på ubestemt tid".

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Trond Ali Linstad, den norske muslimen, samfunnsdebettanten og tidligere leder av Palestinakomiteen mottar medaljen, «for sitt mangeårige sosiale arbeid på østkanten i Oslo», meldte Dagbladet mandag kveld. Slottet opplyser at medaljen generelt deles ut særlig for «fortjenstfull ulønnet innsats over lengre tid i samfunnslivet». Trond Ali Linstad har lenge lagt ned mye innsats i det muslimske samfunnet, blant annet som redaktør for Koranen.no og som leder av stiftelsen Urtehagen.

Det har vært mye utvikling i denne saken etter at Miff.nos første artikkel ble publisert natt til tirsdag:

Sier nei til å delta
Til Aftenposten opplyser Oslo-ordfører Fabian Stang at han nekter å være en del av tirsdagens seremoni.

– Jeg deler vanligvis ut Kongens fortjenestemedalje med glede, men i dette tilfellet vurderte jeg det som mer problematisk. Linstad har helt sikkert gjort en god innsats på noen områder, men for å kunne gjennomføre utdelingen må jeg nok i litt større grad kunne identifisere meg med mottageren, sier Stang.

Årsaken til at både Stang og et stort sett samlet norsk pressekorps reagerer på tildelingen, er hvordan Lindstad blant annet har brukt Koranen.no for å spre antisemittiske myter og annet jødehat. Her skriver han blant annet:

«Vær kritisk til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har, innen aviser og andre medier, i mange politiske organer, og ved kontakter og nettverk som finnes til der hvor beslutninger fattes.»

Linstad spør seg blant annet om det er «antisemittisk» å komme med slike uttalelser, eller om det reflekterer virkelige forhold. Han konkluderer med «Beware of the Jews«, fordi demokrati og menneskerettigheter egentlig er «som en fasade, som skjuler et dypere engasjement, der innholdet er «jødiske» interesser.»

Forkaster ikke ideen
Til VG bekrefter den etnisk norske muslimen at han fortsatt står ved disse uttalelsene, som han skrev tilbake i 2010.

– Jeg står for det jeg har skrevet. Og jeg kan komme med et eksempel på hvorfor: Dagbladet har i dag en helside hvor deres Midtøsten-medarbeider skriver at Obama etter valget står friere og ikke behøver å ta det samme hensyn til jødiske velgergrupper. Underforstått, så har de en uforholdsmessig innflytelse over amerikanske politikk, utdyper han overfor avisen.

Linstad nevner ikke det faktum at den enkleste forklaringen for USAs pro-israelske linje er landets egeninteresse og en massiv støtte til Israel i amerikanske velgergrupper. Amerikanerne er delt på midten i mange spørsmål, men få saker samler folket så betraktelig som den jødiske staten.

Jødene reagerer
– Linstad spiller på den klassiske jødiske verdensammensvergelsesmyten. Som om jøder er en entitet som jobber kollektivt for for en ond plan. Lindstad kolporterer den klassiske antisemittiske myten om jødenes skjulte makt, understreker seniorforsker ved HL-senteret, Terje Emberland, til nettstedet Vepsen.

Det jødiske samfunnet i Norge reagerer naturligvis også på at Kongen skal måtte stå som beskytter for en fortjenestemedalje til en mann som har slike holdninger mot Norges mest utsatte minoritet.

– Dette er som hentet ut av Zions vises protokoller. Dette er umusikalsk og forringer hederen til alle andre som har fått medaljen, uttaler forstander ved Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, Ervin Kohn.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart