Søk
Redaktør i Jerusalem Post, Caroline Glick. (Foto: Wikipedia)
Redaktør i Jerusalem Post, Caroline Glick. (Foto: Wikipedia)

– Det er ingen framtid for jøder i England

Jerusalem Posts redaktør, Caroline Glick, håper hun slipper å besøke de britiske øyer igjen, etter en uhyggelig opplevelse under en debatt i London nylig.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Panelsamtalene fant sted hos debattsamfunnet Intelligence Squared og handlet om de israelske bosetningene på Vestbredden. De debatterte følgende påstand:

– Israel ødelegger seg selv med sin bosetningspolitikk. Dersom utvidelsene av bosetningene fortsetter, vil ikke Israel ha noen framtid.

Fra Israel til debatten hadde Glick med seg Danny Dayan, som er bosetterrådet Yeshas avtroppende leder. Motdebattantene var Daniel Levy, som har vært med å danne J-Street, og William Sieghart, en filantrop med en egen ideel organisasjon med Hamas-sympatier. Førstnevnte har sagt at opprettelsen av Israel var umoralsk, mens sistnevnte har hevdet at delegitimering av Israel ville vært en god ting.

– Grunnløse anklager
Glick er svært frustrert over det hun opplevde under debatten.

– Diskursen eies av anti-israelske krefter. De fører ikke argumenter for å stimulere til tenkning, men for å stanse den ved å appellere til folks følelser. For eksempel, ved et spesielt håpløst tilfelle, kom Levy med det uforskammede argumentet at Israel systematisk stjeler land fra palestinerne. Både Dayan og jeg krevde at han kom med bare et eneste eksempel for å begrunne påstanden. Publikum raste mot oss, grunnet den dumdristighet vi viste ved å avkreve en sannsynliggjøring av hans grunnløse anklager. Når alt kom til alt klarte han ikke å gi dette, skriver hun på sin blogg.

Nazi-Israel?
Den anerkjente Jerusalem Post-redaktøren ble deretter spurt om hvordan hun kunne støtte «nazi-staten Israel».

– Da jeg blant annet svarte med å gi den nazistiske stamtavlen til den palestinske nasjonalbevegelsen, grunnlagt av nazisympatisør Hajj Amin al-Husseini, og nå ledet av Holocaust-fornekteren Mahmoud Abbas, skrek publikum i sitt sinne meg taus.

Publikum i salen var personer fra britiske overklassen, men denne kvelden «oppførte de seg på mange måter som en mobb når de fikk høre pro-israelske holdninger», hevder Glick. Hun mener nå det er for sent for Israel å forsøke å «vinne» Europa tilbake på deres side, fordi det er så mange faktorer som drar landene i en annen retning: Antisemittisme, anti-amerikanisme, avhengighet av arabisk olje og en økende muslimsk befokning.

– Ingen framtid for jøder
– Min pessimisme rundt europeernes evne til å forholde seg til rasjonell, faktabasert argumentasjon rundt Israel har kun blitt verre etter denne opplevelsen, legger hun til.

Glick avslutter sin artikkel med en oppfordring til de jødiske zionistene i landet om å vende hjem til Israel sammen med sine familier. For «det er ingen framtid for jøder i England».

Se debatten her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6Rk60vNUJ9Y[/youtube]


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart