Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Det er ingen framtid for jøder i England

Redaktør i Jerusalem Post, Caroline Glick. (Foto: Wikipedia)
Redaktør i Jerusalem Post, Caroline Glick. (Foto: Wikipedia)
Jerusalem Posts redaktør, Caroline Glick, håper hun slipper å besøke de britiske øyer igjen, etter en uhyggelig opplevelse under en debatt i London nylig.

Panelsamtalene fant sted hos debattsamfunnet Intelligence Squared og handlet om de israelske bosetningene på Vestbredden. De debatterte følgende påstand:

– Israel ødelegger seg selv med sin bosetningspolitikk. Dersom utvidelsene av bosetningene fortsetter, vil ikke Israel ha noen framtid.

Fra Israel til debatten hadde Glick med seg Danny Dayan, som er bosetterrådet Yeshas avtroppende leder. Motdebattantene var Daniel Levy, som har vært med å danne J-Street, og William Sieghart, en filantrop med en egen ideel organisasjon med Hamas-sympatier. Førstnevnte har sagt at opprettelsen av Israel var umoralsk, mens sistnevnte har hevdet at delegitimering av Israel ville vært en god ting.

– Grunnløse anklager
Glick er svært frustrert over det hun opplevde under debatten.

– Diskursen eies av anti-israelske krefter. De fører ikke argumenter for å stimulere til tenkning, men for å stanse den ved å appellere til folks følelser. For eksempel, ved et spesielt håpløst tilfelle, kom Levy med det uforskammede argumentet at Israel systematisk stjeler land fra palestinerne. Både Dayan og jeg krevde at han kom med bare et eneste eksempel for å begrunne påstanden. Publikum raste mot oss, grunnet den dumdristighet vi viste ved å avkreve en sannsynliggjøring av hans grunnløse anklager. Når alt kom til alt klarte han ikke å gi dette, skriver hun på sin blogg.

Nazi-Israel?
Den anerkjente Jerusalem Post-redaktøren ble deretter spurt om hvordan hun kunne støtte «nazi-staten Israel».

– Da jeg blant annet svarte med å gi den nazistiske stamtavlen til den palestinske nasjonalbevegelsen, grunnlagt av nazisympatisør Hajj Amin al-Husseini, og nå ledet av Holocaust-fornekteren Mahmoud Abbas, skrek publikum i sitt sinne meg taus.

Publikum i salen var personer fra britiske overklassen, men denne kvelden «oppførte de seg på mange måter som en mobb når de fikk høre pro-israelske holdninger», hevder Glick. Hun mener nå det er for sent for Israel å forsøke å «vinne» Europa tilbake på deres side, fordi det er så mange faktorer som drar landene i en annen retning: Antisemittisme, anti-amerikanisme, avhengighet av arabisk olje og en økende muslimsk befokning.

– Ingen framtid for jøder
– Min pessimisme rundt europeernes evne til å forholde seg til rasjonell, faktabasert argumentasjon rundt Israel har kun blitt verre etter denne opplevelsen, legger hun til.

Glick avslutter sin artikkel med en oppfordring til de jødiske zionistene i landet om å vende hjem til Israel sammen med sine familier. For «det er ingen framtid for jøder i England».

Se debatten her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6Rk60vNUJ9Y[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart