Ubevæpnede jøder skal ha holdt stand og forhindret et hundretalls pøbler bevæpnet med køller å ta seg inn i synagogen. (Fotograf: Ukjent)
Ubevæpnede jøder skal ha holdt stand og forhindret et hundretalls pøbler bevæpnet med køller å ta seg inn i synagogen. (Fotograf: Ukjent)

Franske islamister prøvde å storme synagoge i Paris

Hamas-tilhengere, utstyrt med kopi av en terror-rakett, kastet stein og murstein på en synagoge i Paris søndag. Rasistiske angrep mot jøder i Europa viser med all tydelighet hvor viktig det er for Israel å holde fienden fra livet.

Voldelige anti-jødiske opptøyer fant sted i Paris søndag ettermiddag. En anti-israelsk demonstrasjon på Bastille-plassen utviklet seg til jakt på jøder og vold mot jødiske bygg. Demonstrantene skal ha skreket «død over jødene» og «Hitler hadde rett», ifølge medierapporter.

Flere av demonstrantene bar skilt med støtte til Hamas og Det muslimske Brorskapet. De hadde også med seg en kopi av en Hamas-rakett.

Noen hundre franske jøder ble fanget inne i Synagogue de la Roquette mens mobben forsøkte å storme synagogen og kastet stein og murstein. Politiet skal ha vært sterkt underbemannet og bare innsats fra frivillige hindret mobben fra å ta seg inn i synagogen.  De som var fanget inne kunne ikke forlate synagogen før politiet grep inn og befridde dem senere på kvelden.

En annen synagoge i Paris skal også ha blitt også angrepet ifølge The Algemeiner etter at en lignende demonstrasjon i Marseille også utviklet seg til å bli voldelig.

«Det vi er vitne til i Paris i dag er ekstremt, ekstremt alvorlig. Jødene er i fare for sitt liv, » sier Ron Agam, en New York-basert fransk-jødisk kunstner og aktivist.

Frankerikets statsminister Manuel Valls fordømte forsøket på å storme synagogen «på det sterkeste», ifølge AFP. «Slike handlinger rettet mot gudshus er uakseptabelt,» sa han i en uttalelse.

Den statlig russiske tv-kanalen RT har publisert en video som viser unge menn som kaster gjenstander mot politiet og roper Allahu Akbar.

Se video av opptøyene og demonstrasjonen. En video filmet fra innsiden av synagogen kan gi et inntrykk av hvor mange mennesker som var involvert i kampene.

Totalt ble to jøder og seks politimenn skadd og seks demonstranter skal ha blitt arrestert, i følge Times of Israel.

MIFF kan ikke se at noen større norske mediehus har omtalt saken.

Gjennom 1300 år var jødene minoritet i arabiske land. Erfaringene frister ikke til gjentakelse. Etter 1948 ble et stort antall jøder jaget ut fra arabiske land, antallet har gått ned fra omkring 1 million til noen få tusen. Nå opplever franske jøder å bli jaget eller frosset ut fra Frankrike, dels av immigranter med bakgrunn i Nord-Afrika, barnebarn av de som jaget jødene fra Algerie og Marokko, og del av etniske franskmenn på ytre høyre- eller ytre venstreside.

Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart