Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel er rystet etter København-terroren

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
- Igjen har jøder blitt myrdet på europeisk jord, bare fordi de var jøder. Og denne bølgen av terrorangrep, som inkluderer antisemittiske angrep, er ventet å fortsette, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

– Ekstremistisk islamsk terrorisme har slått til mot Europa igjen, denne gangen i Danmark. Vi sender våre kondolanser til det danske folket og til det jødiske samfunnet i Danmark. Igjen har jøder blitt myrdet på europeisk jord bare fordi de var jøder. Og denne bølgen av terrorangrep, som inkluderer antisemittiske angrep, er ventet å fortsette, uttalte den israelske statsministeren i starten av regjeringsmøtet søndag, dagen etter at synagogen i København ble utsatt for terrorangrep.

– Israel er deres hjem

Netanyahu benyttet anledningen til å invitere europeiske jøder til å emigrere til Israel, slik han også gjorde etter terrortragediene i Frankrike, der satiremagasinet Charlie Hebdó og et jødisk supermarked ble rammet.

– Jøder fortjener selvsagt beskyttelse i ethvert land, men vi sier til alle jøder, til våre brødre og søstre: Israel er deres hjem. Vi forbereder og oppfordrer til masseinnvandring fra Europa. Jeg vil gjerne fortelle alle europeiske jøder, og jøder hvor enn de er, at Israel er enhver jødes hjem, sier Netanyahu.

Han meddeler at regjeringen nå bevilger nesten 350 millioner kroner til å legge til rette for økt innvandring fra Frankrike, Belgia og Ukraina, og at flere slike planer vil bli lansert senere.

– Jeg vil si til Europas og verdens jøder at Israel venter på dere med åpne armer, sier Israels statsminister.

 

– I frontlinjen av terrorkrigen

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier at angrepene i København ”beviser det Israel har sagt i alle år – at Israel og det jødiske folket blir angrepet fordi de er i frontlinjen av terroristenes krig mot Vesten og den frie verden”.

– Det internasjonale samfunnet må ikke slå seg til ro med bare å komme med erklæringer og holde demonstrasjoner mot denne terrorismen, man må også føre en udiskutabel krig mot islamistisk terrorisme og dens røtter, sier Lieberman.

 

– Stanset terroristene med kroppen sin

Omtrent klokken 00:50 natt til søndag gikk en terrorist nært opp mot inngangen til synagogen i København, hvor han trakk våpen. Først skjøt han det jødiske samfunnets egen sikkerhetsvakt Dan Uzan (37) i hodet. Deretter skjøt han de to politimennene som var utplassert på vakt ved inngangen. Uzan døde av skadene etter kort tid. De to politimennene er skadet, men utenfor livsfare. I menighetshuset like bak synagogelokalet feiret en tolv år gammel jente sin Bat Mitzvah. 80 gjester var til stede på festen, ifølge det danske jødiske samfunnet.

– Dan er ikke lenger med oss. Med sin egen kropp stanset han terroristene fra å gå inn i synagogen, der en tolv år gammel jente feiret sin Bat Mitzvah sammen med familie og venner, sier Israels ambassadør til Danmark, Barukh Binah.

 

– Sørger sammen med familien

– I dag sørger vi sammen med familien Uzan og hele det jødiske samfunnet. Dan gjorde sin plikt og beskyttet synagogen da ondskapen slo til. Det var den samme ondskapen som noen timer tidligere drepte filmregissør Finn Nørrgaard på Krudttønden, i angrep mot våre verdier, ytringsfriheten og kulturell debatt. Dan er ikke lenger med oss, men vi vil huske ham. Han vil bli husket i Danmark og i Israel, sier ambassadøren, som sender sine kondolanser til familiene som ble berørt av terroren.

– Israel står sammen med kongeriket Danmark på denne tunge dagen, uttaler han.

Politiet mener at terroristen som angrep synagogen, var den samme personen som tidligere lørdag angrep kulturhuset Krudttønden under arrangementet ”Kunst, blasfemi og ytringsfrihet”. Det første angrepet antas å ha vært et attentatforsøk mot karikaturtegneren Lars Vilks, som har vært truet på livet i åtte år etter å ha tegnet muslimenes profet Muhammed. Den antatte gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet senere på natten. Han er identifisert som en 22 år gammel danskfødt mann med arabisk bakgrunn. To andre menn er pågrepet og siktet for medvirkning til terroren, ifølge internasjonale nyhetsbyråer.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart