Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Inntil 1.500 viste støtte til Israel

Ifølge politiet deltok opp mot 1.500 mennesker i støttemarkering for Israel i Oslo søndag 10. mai. - En nydelig dag over Oslo, sier MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen.

– Det å gå sammen med 1.500 mennesker gjennom Oslos gater med israelske flagg for å vise at vi er venner med Israel, var en flott opplevelse, sier Rasmussen.

Den storstilte markeringen av solidaritet med Israel og det jødiske folk samlet ifølge politiet opp mot 1.500 deltakere. De marsjerte fra Eidsvoll plass foran Stortinget til Rådhusplassen, og markeringen fikk bli gjennomført i fred. Dette skriver NTB i en referatartikkel fra arrangementet som ble publisert i en rekke nettaviser i går.

 

God stemning og stort frammøte

På avstand hørtes rop fra en gruppe motdemonstranter, og én person derfra måtte legges i jern av politiet ifølge KPK. Men motdemonstrasjonen la ingen demper på opplevelsen ifølge Rasmussen.

– Stemningen var god. Det var motdemonstranter som tydeligvis hadde høytaleranlegg et stykke unna, men det la ikke noen demper på gleden over å få gjennomføre et slikt arrangement i Oslos gater, sier han.

Nestleder i MIFFs hovedstyre, Bengt-Ove Nordgård, er enig.

– Det var en kjempeflott markering på alle måter. Det var dessuten betydelig flere til stede enn på tidligere lignende arrangement de siste årene, påpeker han.

– Det var patetisk å høre ropingen fra motdemonstrantene i bakgrunnen. Slik oppfører ikke Israels venner seg. Jeg tror alle som var til stede bet seg merke i hvem det var som oppførte seg sivilisert, sier Nordgård.

I august 2014 samlet MIFF mellom 500 og 600 Israel-venner foran Stortinget.

I 2009 var rundt tusen med på Israel-markeringen der motdemonstranter startet voldelige opptøyer i Oslos gater.

 

Jensen, Grøvan og Schutz holdt appeller

Det ble holdt appeller av blant andre FrP-leder og finansminister Siv Jensen, KrF-representant og leder for Israels Venner på Stortinget Hans Fredrik Grøvan, Israels ambassadør til Norge Raphael Schutz, den arabiske pastoren Saleem Shalash og Dag Øyvind Juliussen, som er direktør ved den norske avdelingen av den Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem.

– Både den israelske ambassadøren og flere andre talere fikk fram dette med at anti-zionismen i vår tid brukes som et skalkeskjul for antisemittisme, et viktig poeng, sier Nordgård.

– Det var en stor styrke at både Siv Jensen og ambassadøren var til stede og holdt innlegg. Det viser bredden i dette arrangementet, legger han til.

– Kampen mot jødehat er ikke over, sa Frp-leder Siv Jensen i sin appell.

– Vi ser det igjen i en ny form i radikale miljøer og voldelige ideologier. Å drive både rasistiske og diskriminerende holdninger ut av mørket og kjempe mot dem er et ansvar som påhviler hver og en av oss, sa hun.

Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, sa han var glad og rørt over støtten fra så mange nordmenn.

– Deres nærvær fyller meg med glede, for vi tar ikke våre venner for gitt, sa han.

Mellom appellene framførte pinsepastor og musiker Stephan Christiansen sanger fra sitt nyeste plateprosjekt, med melodier og tekster fra jødisk historie og antisemittismens historie.

– Sammen med talene var Christiansens sanger et sterkt bidrag til å gi god kvalitet til arrangementet, framhever Rasmussen og Nordgård.

 

– Vise solidaritet og vennskap

Initiativtaker til arrangementet var pastor og forfatter Sten Sørensen. Med seg i arrangementskomiteen hadde han Hans Fredrik Grøvan og Dag Øyvind Juliussen. Over 70 profilerte Israel-venner sto på listen over dem som var med på å invitere til arrangementet, deriblant MIFFs daglige leder Conrad Myrland og styreleder Morten Fjell Rasmussen.

Sten Sørensen presenterte formålet med arrangementet slik:

– Vi ønsker en positiv markering av solidaritet med nasjonen Israel og et godt forhold mellom våre nasjoner og våre folk. I en tid med økende antisemittisme ønsker vi å stå opp mot jødehat. Vi vil anerkjenne Israels selvsagte rett til å eksistere som en jødisk og demokratisk stat i Midtøsten.

Før markeringen i Oslos gater ble det holdt solidaritetsgudstjeneste i Markus kirke på formiddagen. På kvelden holdt Stephan Christiansen minnekonsert i anledning at det er 70 år siden Holocaust.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart