Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Det er ingen framtid for jøder i Frankrike

Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)
Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)
Lederen for Jewish Agency, Natan Sharansky, forventer masseinnvandring til Israel av franske jøder de kommende årene.

Sharansky mener at arabisk innvandring til Frankrike og dyptgående antisemittisme i kulturen innebærer at jøder ikke lenger har noen framtid i landet, skriver Times of Israel.

Natan Sharansky var i Paris denne uken i forbindelse med et møte for ledelsen i Jewish Agency, den israelske institusjonen som legger til rette for jødisk innvandring til Israel i land over hele verden. Det er første gang de har valgt Paris som samlingssted.

– Vi kom hit fordi det pågår historiske prosesser her, sa han til JTA mandag.

– Det er ingen framtid for jøder i Frankrike på grunn av araberne og på grunn av an svært anti-israelsk innstilling i samfunnet, der nye og gamle former for antisemittisme blandes sammen, utdypet han overfor nyhetsbyrået.

 

Antisemittiske angrep

Siden 2012 har islamister drept åtte jøder i to skyteangrep. I tillegg kommer hundrevis av antisemittisk motiverte angrep som ikke har fått dødelig utfall. Dette trusselbildet er en av grunnene til at innvandringen til Israel fra Frankrike har økt de siste årene, ifølge Sharansky. De siste to årene er Frankrike landet det har kommet flest innvandrere fra til Israel. Til sammen immigrerte nesten 14.000 franske jøder til Israel i 2014 og 2015.

Andre årsaker til at franske jøder immigrerer, er deres sterke følelsesmessige bånd til Israel og den stagnerte økonomiske situasjonen i Frankrike, legger Sharansky til.

 

Midlertidig nedgang

Han erkjenner at det har vært en nedgang i emigrasjonen fra Frankrike de første fem månedene i 2016 sammenlignet med samme periode i 2015 (1.065 i år mot 1.865 i fjor). Dette forklarer han med ”en noe forbedret følelse av sikkerhet”, høye boligpriser i Israel og at enkelte franske jøder har hatt problemer med å få godkjent utdanningen sin i Israel. Likevel er han ikke i tvil om at utvandringen fra Frankrike vil fortsette. Han viser til at byrået hans har 9.000 aktive immigrasjonssøknader fra franske jøder.

 

Les også:

– Jødisk tilstedeværelse i Europa kan ikke lenger tas som en selvfølge, skrev en fransk student 19. mai.

Hundretusenvis” av Frankrikes 600.000 jøder tenker på å forlate landet, anslo Sharansky i januar 2015, etter at 50.000 søkte informasjon om immigrasjon i 2014.

– Israel er deres hjem, sa Netanyahu til jødene i Frankrike etter terrorangrepene i januar 2015, som blant annet var rettet mot et jødisk supermarked.

Nesten 28.000 innvandret til Israel i 2015.

Frankrike toppet listen over opprinnelsesland for første gang i 2014.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart