Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En maskert palestiner kaster en molotov-coctail. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
En maskert palestiner kaster en bensinbombe på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

Brannbomber kastet mot synagogen i Gøteborg

Tre personer skal være arrestert og mistenkt for forsøk på mordbrann etter at maskerte personer lørdag kveld angrep synagogen med brannbomber.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Angrepet mot det jødiske senteret i Gøteborg fant sted rundt klokken 22 lørdag kveld. Ifølge Aftonbladet var det flere personer som kastet brannbomber, også kjent som molotovcocktails, mot synagogen.

Avisen skriver også at politiet søndag morgen kl. 06:00 meldte at de har arrestert tre personer som er mistenkte for forsøk på mordbrann.

Ifølge vitner skal det ha vært et titalls personer med i gruppen av maskerte gjerningspersoner. Angrepet skal ha blitt filmet, uten at politiet ville bekrefte det.

Synagogen i Gøteborg. (Foto: Facebook)
Synagogen i Gøteborg. (Foto: Facebook)

I samfunnshuset ved siden av synagogen pågikk det på samme tid en fest for rundt 20 ungdommer.

Allan Stutzinsky, som er leder for Judiska Församlingen i Gøteborg, var selv vitne til angrepet. Han sa til nyhetsbyrået TT at angriperne var maskerte, og at de kastet brennende gjenstander mot synagogens gårdsplass.

– Det brant mye på gårdsplassen, men akkurat da begynte det å øsregne, noe som slukket brannen. Ilden nådde aldri fram til selve synagogen eller forsamlingshuset der ungdommene befant seg. Ungdommene ble litt rystet, men ingen ble skadet, fortalte han.

Allan Stutzinsky. (Foto: Facebook)
Allan Stutzinsky. (Foto: Facebook)

Benjamin Gerber har sin arbeidsplass i det jødiske samfunnet i Gøteborg. Han skrev noen timer etter angrepet på Facebook:

«Ikväll brandbombades vår synagoga och tack Gud att ingen kom till skada.
Judiska församlingen är min arbetsplats, centrum för mitt judiska liv i Göteborg och mina barn går på judiska skolan. Icke-judar är ofta förbluffade över att få höra hur vi lever våra liv bakom höga stängsel, mörkade fönster och säkerhetsspärrar. För oss är det bara kulisserna av den judiska vardagen i Sverige. Ibland kan det vara nyttigt att påminnas om varför allt detta är nödvändigt.
Trots det hoppas jag uppleva en dag då vi kan ha synagogans dörrar lika vidöppna som domkyrkans, några få kvarter bort, för att inbjuda förbipasserande att värma sig från kylan och ta sig en lugn stund i ett andligt rum.
Kanske får jag aldrig uppleva den dagen, men hoppet lever än.
«

Benjamin Gerber. (Foto: Facebook)
Benjamin Gerber. (Foto: Facebook)

Fredag ropte demonstranter krigsrop om å drepe jøder i Malmø.

Det er bare litt over to måneder siden det svenske politiet tillot nynazister å marsjere i nærheten av synagogen i Gøteborg på jødenes helligste dag, Yom Kippur.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart