NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Den franske statsministeren Edouard Philippe sier det er en ny antisemittisme i Frankrike. (Foto: Statsministerens kontor)
Den franske statsministeren Edouard Philippe sier det er en ny antisemittisme i Frankrike. (Foto: Statsministerens kontor)

Fransk minister: – Det er en ny brutal og voldelig antisemittisme i Frankrike

De siste ukene er flere jødiske barn utsatt for voldelige antisemittiske angrep.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tirsdag 30. januar ble en åtte år gammel jødisk gutt med kippa overfalt i Paris-forstaden Sarcelles. Franske påtalemyndigheter sier de etterforsker hendelsen som et antisemittisk angrep. Det er det andre angrepet på jødiske barn i denne forstaden i løpet av tre uker, skriver avisen Jerusalem Post.

Åtteåringen skal ha vært på vei til SFO da to eldre ungdommer kastet ham i bakken og begynte å slå ham. Ifølge offeret skal de to gjerningspersonene ha vært rundt 15 år gamle. Han er det andre jødiske offeret på kort tid.

Bare noen uker tidligere, 10. januar, ble en 15 år gammel jødisk jente angrepet i den samme forstaden. 15-åringen fikk ansiktet kuttet opp av en ukjent gjerningsperson. Politiet mener 15-åringen ble utpekt som mål fordi hun gikk med en skolesekk som viste at hun gikk på en jødisk privatskole.

Den franske statsministeren Edouard Philippe fordømmer det han mener er en ny form for brutal og voldelig antisemittisme i Frankrike.

– For å bekjempe rasisme og antisemittisme er det helt nødvendig at vi våger å omtale dette med sitt rette navn. Vi må ha mot til å bekrefte og anerkjenne at en ny form for brutal og voldelig antisemittisme blir mer og mer synlig på vårt territorium, sa han til det franske parlamentet.

Også den franske presidenten Emmanuel Macron har fordømt angrepene.

– Hver gang en innbygger blir angrepet på grunn av sin alder, utseende eller religion, så er det et angrep på hele den franske republikken. Og hele den franske republikken står side om side ved franske jøder for å bekjempe disse forferdelige handlingene, skriver han på mikrobloggingtjenesten Twitter.

Presidenten og statsministeren hadde onsdag et møte med det jødiske miljøet. Philippe sier at den franske regjeringen i løpet av de kommende ukene vil komme med en ny plan for å bekjempe antisemittisme og rasisme.

Frederic Potier har fått ansvaret med å tilrettelegge denne planen. Han sier statsministerens karakterisering av en ny antisemittisme er helt korrekt.

– Antisemittismen forsvant ikke med Vichy-regimet etter den andre verdenskrig, sier han og legger til at voldelige angrep på franske jøder, spesielt på jødiske barn, er «ekstremt alvorlig og en fare for demokratiet».

Potier mener radikal islamisme og konflikten i Midtøsten er årsaken til den økende antisemittismen i Frankrike. Under Gaza-krigen i 2014 ble Sarcelles, som har fått kallenavnet «Lille Jerusalem» på grunn av sin store jødiske befolkning, rystet av voldelige handlinger mot jøder og jødiske butikker.

Lederen for Jewish Agency, Natan Sharansky, har tidligere uttalt at det ikke finnes noen framtid for jødene i Frankrike. Drap, terror og vold mot jøder har gjort at titusenvis av franske jøder har immigrert til Israel det siste tiåret.

Synes det er utrygt å gå med kippa

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart