Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fransk minister: – Det er en ny brutal og voldelig antisemittisme i Frankrike

Den franske statsministeren Edouard Philippe sier det er en ny antisemittisme i Frankrike. (Foto: Statsministerens kontor)
Den franske statsministeren Edouard Philippe sier det er en ny antisemittisme i Frankrike. (Foto: Statsministerens kontor)
De siste ukene er flere jødiske barn utsatt for voldelige antisemittiske angrep.

Tirsdag 30. januar ble en åtte år gammel jødisk gutt med kippa overfalt i Paris-forstaden Sarcelles. Franske påtalemyndigheter sier de etterforsker hendelsen som et antisemittisk angrep. Det er det andre angrepet på jødiske barn i denne forstaden i løpet av tre uker, skriver avisen Jerusalem Post.

Åtteåringen skal ha vært på vei til SFO da to eldre ungdommer kastet ham i bakken og begynte å slå ham. Ifølge offeret skal de to gjerningspersonene ha vært rundt 15 år gamle. Han er det andre jødiske offeret på kort tid.

Bare noen uker tidligere, 10. januar, ble en 15 år gammel jødisk jente angrepet i den samme forstaden. 15-åringen fikk ansiktet kuttet opp av en ukjent gjerningsperson. Politiet mener 15-åringen ble utpekt som mål fordi hun gikk med en skolesekk som viste at hun gikk på en jødisk privatskole.

Den franske statsministeren Edouard Philippe fordømmer det han mener er en ny form for brutal og voldelig antisemittisme i Frankrike.

– For å bekjempe rasisme og antisemittisme er det helt nødvendig at vi våger å omtale dette med sitt rette navn. Vi må ha mot til å bekrefte og anerkjenne at en ny form for brutal og voldelig antisemittisme blir mer og mer synlig på vårt territorium, sa han til det franske parlamentet.

Også den franske presidenten Emmanuel Macron har fordømt angrepene.

– Hver gang en innbygger blir angrepet på grunn av sin alder, utseende eller religion, så er det et angrep på hele den franske republikken. Og hele den franske republikken står side om side ved franske jøder for å bekjempe disse forferdelige handlingene, skriver han på mikrobloggingtjenesten Twitter.

Presidenten og statsministeren hadde onsdag et møte med det jødiske miljøet. Philippe sier at den franske regjeringen i løpet av de kommende ukene vil komme med en ny plan for å bekjempe antisemittisme og rasisme.

Frederic Potier har fått ansvaret med å tilrettelegge denne planen. Han sier statsministerens karakterisering av en ny antisemittisme er helt korrekt.

– Antisemittismen forsvant ikke med Vichy-regimet etter den andre verdenskrig, sier han og legger til at voldelige angrep på franske jøder, spesielt på jødiske barn, er «ekstremt alvorlig og en fare for demokratiet».

Potier mener radikal islamisme og konflikten i Midtøsten er årsaken til den økende antisemittismen i Frankrike. Under Gaza-krigen i 2014 ble Sarcelles, som har fått kallenavnet «Lille Jerusalem» på grunn av sin store jødiske befolkning, rystet av voldelige handlinger mot jøder og jødiske butikker.

Lederen for Jewish Agency, Natan Sharansky, har tidligere uttalt at det ikke finnes noen framtid for jødene i Frankrike. Drap, terror og vold mot jøder har gjort at titusenvis av franske jøder har immigrert til Israel det siste tiåret.

Synes det er utrygt å gå med kippa

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart