Tre menn er dømt for å ha angrepet synagogen i Gøteborg med brannbomber i desember i fjor. (Foto: Wikimedia)
Tre menn ble dømt for å ha angrepet synagogen i Gøteborg med brannbomber i desember 2017. (Foto: Wikimedia)

Dømt for synagogeangrepet i Sverige

To palestinere og en syrer må i fengsel for å ha kastet brannbomber mot synagogen.

En svensk domstol har funnet tre menn skyldige i å ha forsøkt å sette fyr på den jødiske synagogen i Gøteborg. De tre mennene kastet brannbomber mot synagogen i desember i fjor. Bygningen fikk bare mindre skader i angrepet.

– En viktig omstendighet i straffeutmålingen har vært at lovbruddet ifølge tingretten har skjedd med den hensikt å true, skade og krenke den jødiske folkegruppen. Gjerningen har vært et hatlovbrudd, noe som har ført til betydelig høyere straff, står det i dommen fra den svenske tingretten.

To av mennene ble dømt til to års fengsel, mens den tredje ble dømt til ett år og tre måneders fengsel. To av de dømte er palestinere, mens den tredje er syrer. En av palestinerne, som er 22 år gammel, fikk sin svenske asylsøknad avvist etter angrepet. Han vil bli utvist fra Sverige etter endt soning. De andre, som er 19 og 24 år, har begge oppholdstillatelse i Sverige.

Ifølge den svenske domstolen skal motivet bak angrepet ha vært USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, skriver Times of Israel.

Bare noen dager før synagogeangrepet i Gøteborg ble det ropt krigsrop om å skyte jøder under en demonstrasjon i den svenske byen Malmø.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart