Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tror huset til svensk-jødisk politiker ble påtent i et antisemittisk angrep

Huset til en svensk jøde ble påsatt. Dette bildet er et illustrasjonsbilde fra Oslo brannvesen.
Huset til en svensk jøde ble påsatt. Dette bildet er et illustrasjonsbilde fra Oslo brannvesen. (Foto: Oslo brann og redning)
Flere tilfeller av brannangrep mot jøder i Sverige de siste årene.

Huset til en svensk politiker som tidligere har vært utsatt for antisemittisk trakassering ble satt i brann i Lund i Sverige torsdag. Det jødiske miljøet i Sverige mener det dreier seg om et hatangrep, skriver Times of Israel.

Offeret, som ønsker å være anonym, skal være en lavmælt politiker med jødiske røtter. Han skal selv ha klart å slukke brannen før den spredte seg videre. Ingen kom fysisk til skade i brannen, men skadene på bygget var omfattende. Ingen er arrestert og politiet har foreløpig ingen mistenkte.

Også i sommer var det et brannangrep mot en bolig i det samme området. I likhet med torsdagens angrep hadde også den boligeieren jødiske røtter. Begge brannofrene har vært aktive i «jødiske temaer» de seneste årene.

– Vi har en sterk mistanke om at disse angrepene er rettet mot disse personene fordi de er jøder. Den siste hendelsen har også en ekstra dimensjon ved at de forsøker å skremme en politiker til taushet, forteller Aron Verstandig, leder av det jødiske sentralrådet i Sverige.

– Dette er et angrep på det svenske demokratiet, legger han til.

I desember i fjor ble synagogen i Gøteborg angrepet med brannbomber. To palestinere og en syrer ble senere dømt for angrepet. To av angriperne hadde oppholdstillatelse i Sverige, mens den tredje opprinnelig skulle utvises fra Sverige etter endt soning. Denne avgjørelsen ble senere omgjort.

I tillegg til vold fra ekstremistiske muslimer har svenske jøder også vært utsatt for vold og trakassering fra det høyreekstreme miljøet i Sverige.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart