Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bosnia-Hercegovina har vedtatt IHRAs definisjon av antisemittisme

Siden 2016 har over 30 land tatt i bruk IHRAs definisjon av antisemittisme. Norge er ikke blant dem. (Foto: Jennifer Boyer, flagg fra Bosnia-Hercegovina som vaier utenfor parlamentet, 9. juni 2011, flickr)
Milorad Dodik, den serbiske representanten i Bosnia-Hercegovinas presidentskap med tre medlemmer: - Det er ingen hemmelighet at jeg har stor respekt for staten Israel og elsker det jødiske folket - først og fremst på grunn av det historiske partnerskapet mitt folk gjennomgikk med jødene under andre verdenskrig.

Bosnia-Hercegovina har bestemt seg for å vedta International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) sin arbeidsdefinisjon av antisemittisme, skriver Israel Hayom.

Milorad Dodik, den serbiske representanten i Bosnia-Hercegovinas presidentskap med tre medlemmer, twitret: – På mitt initiativ vedtok presidentskapet i Bosnia-Hercegovina i dag en juridisk ikke-bindende definisjon av antisemittisme. Bosnia-Hercegovina har dermed sluttet seg til 30 land som allerede har vedtatt IHRAs definisjon.

Under sin reise til Israel forrige måned sa Dodik: – Det er ingen hemmelighet at jeg har stor respekt for staten Israel og elsker det jødiske folket – først og fremst på grunn av det historiske partnerskapet mitt folk gjennomgikk med jødene under andre verdenskrig.

Tonka Krešić Gagro, kabinettsjef for formannen i presidentskapet, uttalte at hun er glad for avgjørelsen: – For meg som statsborger i Bosnia-Hercegovina og med jødiske røtter i familien min, er det et skritt fremover for vårt folk . Det er en måte å vise dyp respekt for de millioner av jøder som ble myrdet under Holocaust, de overlevende, bevaring av deres arv og en måte å huske historien på.

Siden 2016 har over 30 land tatt i bruk IHRAs definisjon av antisemittisme, ifølge Combat Antisemitism Movement og Center for the Study of Contemporary European Jewry ved Tel Aviv University.

Norge har ennå ikke vedtatt IHRA – les mer her om IHRAs definisjon av antisemittisme.

Den jødiske verdenskongressen har hyllet Bosnia-Hercegovinas initiativ og twitret: – Å bekjempe hat krever å trekke en fast linje i sanden. Takk til presidenten i Bosnia-Hercegovina for å sørge for at landet slutter seg til listen over land som har vedtatt IHRA-definisjonen av antisemittisme.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart