Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tenk hvis en presidentrådgiver omtalte svarte som «aper og griser»

Seniorrådgiver Mahmoud al-Habbash i de palestinske selvstyremyndighetene kritiserer Hamas.
Seniorrådgiver Mahmoud al-Habbash i de palestinske selvstyremyndighetene.
Hva skjer hvis man bytter ut «svart» med «jøde»?

Tenk hvis en rådgiver for en amerikansk eller europeisk president skulle stå foran en folkemengde og komme med dypt rasistiske påstander om at «svarte mennesker er menneskelignende vesener.. aper og griser». Da ville hele den vestlige verden med rette reagert kraftig, skriver Maurice Hirsch i den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW).

«Rasisme av denne art ville blitt fordømt og den aktuelle presidenten ville blitt tvunget til offentlig å sparke sin vanærende rådgiver».

Men hva skjer hvis man bytter ut «svart» med «jøde». Svært lite.

Nylig omtalte Mahmoud Al-Habbash, rådgiver til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, jøder som «menneskelignende vesener, aper og griser». En slik måte å omtale jøder på minner om antisemittismen til nazistene. Også de prøvde å dehumanisere jødene. Derfor skulle en tro at de internasjonale reaksjonene var store etter en slik uttalelse. I alle fall fra land som støtter de palestinske myndighetene med hundrevis av millioner kroner hvert eneste år.

Men verken fra vår egen utenriksminister Anniken Huitfeldt eller noen av hennes europeiske kolleger har det kommet noen reaksjoner på denne grovt rasistiske uttalelsen fra rådgiveren til president Abbas.

Det var i en tale i en moske i Ramallah, som ble sendt på palestinske myndigheters offisielle TV-kanal, at Al-Habbash kom med sine rasistiske utspill, da han uttrykte sin innvending mot at jøder skulle finne på å besøke det helligste stedet i jødedommen – Tempelhøyden i Jerusalem.

Eter at å ha omtalt dem som «beitende flokker av menneskelignende vesener» likestilte Al-Habbash jøder som besøker Tempelhøyden med dem «som Allah har forbannet.. og laget dem som aper og griser».

Mye antisemittisme i det palestinske samfunnet

At palestinske myndigheter (PA) omtaler jøder som «aper og griser» er ikke noe nytt, skriver Palestinian Media Watch.

Da palestinerne avviste det israelsk-palestinske fredsinitiativet til tidligere president Donald Trump sa en av PAs religiøse ledere at det ikke under noen omstendigheter vil være «noe salg av Palestina til etterkommerne av aper og griser».

PMW har også eksponert hvordan palestinske barn har blitt lært opp til å huske og resitere et dikt hvor jøder omtales som «barbariske apekatter», «de mest ondskapsfulle skapninger», «urene», «skitne» og de som «drepte Allahs profet».

Da en ung palestinsk jente resiterte diktet på offisielt palestinsk barne-TV svarte programlederen med å rope et stort «bravo».

Det palestinske samfunnet, under påvirkning av PA, har dypt rotfestede antisemittiske synspunkter. Hvis det internasjonale samfunnet virkelig ønsker å bekjempe antisemittisme og jødehat, så er det på tide at de fordømmer PAs rasisme, mener Palestinian Media Watch.

«Fortsatt økonomisk støtte, som blir gitt til tross for den voldsomme antisemittismen, gir PA legimitet for sitt rabiate jødehat», skriver Hirsch.

Her kan du se klippet med de rasistiske uttalelsene til Al-Habbash:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart