Søk
Det israelske politiet viser frem historiens største beslag av ulovlige våpen 9. november 2021. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)

Innfører minimumsstraff for ulovlige våpen

Knesset vedtar den nye loven, som skal bidra til å bekjempe kriminaliteten i den arabiske sektor.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I et forsøk på å takle økende kriminalitet, spesielt i arabiske samfunn, har det israelske parlamentet Knesset vedtatt et lovforslag som vil medføre minimumsstraff for kjøp eller handel med ulovlige våpen.

Ifølge en rapport fra 2020 skal det være 400.000 ulovlige våpen i sirkulasjon i Israel, de aller fleste i arabiske samfunn. Det har bidratt til en drapsbølge blant israelske arabere, hovedsaklig drevet av organisert kriminalitet.

Den nye loven, som ble foreslått av Sharren Haskel fra partiet Nytt håp, passerte sin andre og tredje behandling i det israelske parlamentet. Loven ble til slutt vedtatt med et flertall på fire stemmer, skriver Times of Israel.

De som blir dømt for besittelse eller handel med ulovlige våpen vil nå få en minimumsstraff som tilsvarer en fjerdedel av forbrytelsens maksimumsstraff.

Justisminister Gideon Sa’ar, som tilhører partiet som foreslo den nye loven, sier bekjempelse av ulovlige våpen en en av de viktigste sakene deres.

– Vi trenger straffer som virker avskrekkende for å håndtere den nasjonale utfordringen med ulovlige våpen. Vi vil fortsette å jobbe med å gjenopprette lov og orden i hele landet, sier den israelske justisministeren.

I november gjennomførte politiet det største våpenbeslaget i Israels historie. I tillegg til beslag av våpen ble flere titalls ulovlige våpenhandlere arrestert. En agent for politiet jobbet undercover i ett år i forbindelse med saken.

Så langt i år har det vært over 100 drap i det israelsk-arabiske samfunn. De siste årene har flere hundre blitt drept i en pågående volds- og drapsbølge.

Regjeringen har også fremmet et kontroversielt forslag om ransakelser uten rettsordre i alvorlige saker hvor man frykter at bevis vil bli ødelagt. Politiet opplever jevnlig at når de omsider får en rettskjennelse til ransakelse, så har de mistenkte rukket å ødelegge bevisene, som å slette overvåkingsbilder.

– Dette er en krig. Vi må gi politiet og sikkerhetstjenestene bedre verktøy for å kunne lykkes i oppdraget sitt, sier justisministeren om forslaget.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart