Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Innfører minimumsstraff for ulovlige våpen

Det israelske politiet viser frem historiens største beslag av ulovlige våpen 9. november 2021. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)
Knesset vedtar den nye loven, som skal bidra til å bekjempe kriminaliteten i den arabiske sektor.

I et forsøk på å takle økende kriminalitet, spesielt i arabiske samfunn, har det israelske parlamentet Knesset vedtatt et lovforslag som vil medføre minimumsstraff for kjøp eller handel med ulovlige våpen.

Ifølge en rapport fra 2020 skal det være 400.000 ulovlige våpen i sirkulasjon i Israel, de aller fleste i arabiske samfunn. Det har bidratt til en drapsbølge blant israelske arabere, hovedsaklig drevet av organisert kriminalitet.

Den nye loven, som ble foreslått av Sharren Haskel fra partiet Nytt håp, passerte sin andre og tredje behandling i det israelske parlamentet. Loven ble til slutt vedtatt med et flertall på fire stemmer, skriver Times of Israel.

De som blir dømt for besittelse eller handel med ulovlige våpen vil nå få en minimumsstraff som tilsvarer en fjerdedel av forbrytelsens maksimumsstraff.

Justisminister Gideon Sa’ar, som tilhører partiet som foreslo den nye loven, sier bekjempelse av ulovlige våpen en en av de viktigste sakene deres.

– Vi trenger straffer som virker avskrekkende for å håndtere den nasjonale utfordringen med ulovlige våpen. Vi vil fortsette å jobbe med å gjenopprette lov og orden i hele landet, sier den israelske justisministeren.

I november gjennomførte politiet det største våpenbeslaget i Israels historie. I tillegg til beslag av våpen ble flere titalls ulovlige våpenhandlere arrestert. En agent for politiet jobbet undercover i ett år i forbindelse med saken.

Så langt i år har det vært over 100 drap i det israelsk-arabiske samfunn. De siste årene har flere hundre blitt drept i en pågående volds- og drapsbølge.

Regjeringen har også fremmet et kontroversielt forslag om ransakelser uten rettsordre i alvorlige saker hvor man frykter at bevis vil bli ødelagt. Politiet opplever jevnlig at når de omsider får en rettskjennelse til ransakelse, så har de mistenkte rukket å ødelegge bevisene, som å slette overvåkingsbilder.

– Dette er en krig. Vi må gi politiet og sikkerhetstjenestene bedre verktøy for å kunne lykkes i oppdraget sitt, sier justisministeren om forslaget.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart