Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Noen av våpnene som ble beslaglagt av politiet 9. november 2021. (Foto: Det israelske politiet)

Største våpenbeslag i Israels historie

Flere titalls ulovlige våpenhandlere pågrepet etter ett års undercover-arbeid.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Flere titalls ulovlige våpenhandlere ble pågrepet natt til og tidlig tirsdag morgen, i en aksjon som det israelske politiet beskriver som den største aksjonen mot ulovlige skytevåpen i landets historie, skriver Times of Israel.

Arrestasjonene skjer etter en operasjon som har vart i ett år, hvor en tidligere kriminell har jobbet undercover for politiet. Han klarte å infiltrere ulovlige våpenhandlere i det arabiske samfunnet i Israel, ifølge politiet.

78 av de største ulovlige våpenhandlerne i landet er implisert i saken.

1600 politifolk, inkludert fra grensepolitiet, var involvert i arrestasjonene. 64 mistenkte ble pågrepet i 25 arabiske samfunn, i Nord- og Sentral-Israel. Blant de pågrepne er en soldat i Golani-brigaden og en skoleelev. Ifølge israelsk media forventes det flere arrestasjoner i løpet av de neste dagene.

Den tidligere kriminelle, som skiftet side, klarte å infiltrere det organiserte kriminelle miljøet som forsynte lederne i den kriminelle underverden med våpen. Gjennom sin rolle var han involvert i 48 ulovlige våpenhandler, inkludert kjøp av bombebelter som kunne detoneres ved hjelp av en telefon.

Politiet tror mesteparten av de ulovlige våpnene kom via Vestbredden, etter å ha blitt smuglet inn fra Libanon og Jordan. Resten er stjålet fra israelske militærbaser.

I forbindelse med operasjonen skal undercover-agenten ha brukt over 11 millioner kroner på å kjøpe opp ulovlige våpen. Som følge av det farlige arbeidet vil agenten nå havne i det israelske vitnebeskyttelsesprogrammet.

De siste årene har det vært en kraftig økning i volds- og skyteepisoder i det arabiske samfunnet i Israel. Så langt i år har det vært 106 drap blant araberne. Drapsbølgen er i hovedsak drevet av organisert kriminalitet. Politiet vil møte utfordringen med å ansette over 1000 nye politifolk.

Til tross for at politiet har gjort et stort beslag i denne omgangen, finnes det fortsatt svært mange ulovlige våpen i omløp i det arabiske samfunnet. En israelsk rapport slo i 2020 fast at det finnes rundt 400.000 ulovlige våpen i Israel, de aller fleste av disse befinner seg i ulike arabiske lokalsamfunn.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart